TiSento failliet verklaard

Tholen - TiSento is door de rechtbank failliet verklaard. Dat meldt faillissementen.org en wordt tevens door voormalig curator E. Libosan, die al sinds 2015 bij de zaak betrokken is geweest, bevestigd.

In december was al sprake van een surseance van betaling. Debewindvoerder heeft de rechtbank verzocht dit om te zetten naar een faillissement,kennelijk omdat er geen uitzicht was op financieel overleven. Als curator is aangesteld mr. M.P. van Eeden-van Harskamp.

Daarmee zijn ook de kweker, Veilingweg Vastgoed, en alle gelieerde vennootschappen failliet. Hoewel met het uitspreken van het faillissement het beslag op het merk vervalt, blijft deprocedure tegen de heer Elsman staan (en kan het merk, bijvoorbeeld, ook niet zomaar door derden worden gekocht en overgenomen).

Uitspraak in de zaak, waarin Elsman en compagnon verdacht worden van paulianeus handelen, zal nog even op zich laten wachten. Inmaart zal de rechtbank een comparitiegelasten, een moment waarop alle partijen voor de rechter verschijnen. Een uitspraakvolgt dan pas weer daarna.

Achtergrond
De VOF Firma Gebrs. Zuijdgeest werd in augustus 2015 failliet verklaard. Na het faillissement bleek de hele onderneming verkocht, overgedragen en voortgezet onder de bv. Kwekerij Veilingweg. Die overdracht was eerder in het jaar al in gang gezet en begeleid door adviseur Elsman. Hij begeleidde volgens het faillissementsverslag ook de verkoop van het bedrijf en is sinds april 2015 bestuurder van Veilingweg Vastgoed B.V. en de daaraan gelieerde vennootschappen, waaronder ook de TiSento groep. In mei 2017 werd op het merk en het onroerend goed beslag gelegd.

Voor meer achtergrond, zie ook dit artikel.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018