Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Holland Gaas breidt mogelijkheden verder uit

"Steeds vaker worden de voordelen en soms de noodzaak van insectengaas in een kas ingezien." Dat merkt het team van Holland Gaas. Holland Gaas levert hierdoor insectengaassystemen voor steeds meer kastypen. Het gevouwen accordeongaas (bekend als harmonica) wordt in zowel glazen- als in foliekassen toegepast, verleden jaar op projecten in 30 landen wereldwijd.  "Verschillende regio's in de wereld kennen verschillende weersomstandigheden. Dan zijn er nog de kwekerswensen, de overheidseisen en elk kastype heeft zelf ook eigen kenmerken en profielen. Vooral bij bestaande situaties is het vinden van een juiste oplossing niet eenvoudig: De omstandigheden verlangen verschillende oplossingen om het gaassysteem toe te passen en sluitend te maken", aldus Holland Gaas. Hierdoor hebben zij hun programma op diverse punten uitgebreid en verbeterd:

Meerdere maasopeningen
In principe kan het gaas gemaakt worden met bijna alle maasopeningen. Toch zijn er een aantal standaard maasopeningen die meestal gebruikt worden. Dit aantal standaard maasopeningen is verder verhoogd.

Nieuwe geleidingen: 
Om te zorgen dat het gaas een strak pakket vormt, zijn diverse geleidingsmethoden en verbindingsbandjes ontwikkeld. Vooral in foliekassen waarbij de luchtramen vanuit de goot openen, is er weinig ruimte tussen de luchtramen en de scherminstallatie. Hiervoor is een nieuwe geleiding gevonden die dit probleem verhelpt. Binnenkort komt Holland Gaas ook met een nieuwe geleiding voor glazen kassen in windrijke gebieden. Eenvoudige montage is daarbij natuurlijk van het grootste belang.Diffusiteit
Kassen worden steeds vaker voorzien van diffuus glas. Dit heeft veelal een betere en hogere lichtopbrengst voor het gewas. Tevens straalt de zon niet direct op de kop van de plant, wat groeirem of zelfs plantschade veroorzaakt. Met het diffuse glas zijn behoorlijke investeringen gemoeid en wanneer het zomer is en het luchtraam gaat open, straalt de zon nog steeds direct op de plant. Samen met Universiteit Wageningen is aangetoond dat het transparante gaas het licht ook diffuus maakt: een bijkomend voordeel dus. De mate hiervan hangt natuurlijk af van de stand van de zon en de toepaste maasopening. Hiernaar wordt verder onderzoek gedaan.

Profielen
Voor bestaande situaties moeten aan het kasdek bevestigingsprofielen worden bevestigd. De vorm van deze profielen is nu veranderd. De profielen zijn nu stijver en makkelijker stapelbaar waardoor het makkelijker te verwerken is en logistieke voordelen biedt.

Overig
Insectengaas wordt standaard toegepast in kwekerijen waar medicinale cannabis wordt geteeld. Het gaas heeft ook een geur reducerende werking. Momenteel wordt onderzocht in welke mate er geurreductie is bij verschillende maasopeningen. Sinds enige tijd kan het gaas ook in een brandvertragend versie gemaakt worden. In steeds meer situaties is dit een vereiste al zal dit voor kwekerijen nog wel enige tijd duren.

Meer informatie:
Holland Gaas
www.hollandgaas.nl
m.schulte@hollandgaas.nl

Publicatiedatum: 3-1-2018
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

16-3-2018 Meer licht en lagere energiekosten met nieuw klimaatdoek
13-3-2018 5 tips voor een goede productfoto
2-3-2018 Trias Westland: productietest 2,3 kilometer diepte succesvol
26-2-2018 "Gentse biologische gewasbescherming even effectief als conventionele"
23-2-2018 Zwaar vervoer op waterstof de toekomst?
22-2-2018 18 nieuwe sensoren voor platform Royal Brinkman
21-2-2018 "Nederland is bezig aan grote inhaalslag met zonne-energie."
20-2-2018 Nieuw lichtgewicht en isolerend daksysteem voor watertanks
19-2-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas moet voor frisse wind gaan zorgen
19-2-2018 Trias-boring naar 4 kilometer diepte levert geen rendabele warmtewinning op
19-2-2018 Codema System Group lanceert nieuw Shuttle systeem (CSS)
19-2-2018 Vanaf 2019 OCAP-CO2 voor PrimA4a
19-2-2018 Met Artificial Intelligence meer dan 90% nauwkeurige oogstprognose
16-2-2018 "Grijs gronddoek tenminste 10% koeler"
16-2-2018 "Aardwarmte neemt zeker geen gas terug"
13-2-2018 Nieuwe ronde SDE+
12-2-2018 Toepasbare nieuwe inzichten over Internet of Things in sierteelt
12-2-2018 Aardwarmteuitbreiding voor Ammerlaan
12-2-2018 Tweede Kamer maakt plannen voor toekomst geothermie
9-2-2018 Zijn flexibele dunne glazen in kassen haalbaar?

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code