Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Holland Gaas breidt mogelijkheden verder uit

"Steeds vaker worden de voordelen en soms de noodzaak van insectengaas in een kas ingezien." Dat merkt het team van Holland Gaas. Holland Gaas levert hierdoor insectengaassystemen voor steeds meer kastypen. Het gevouwen accordeongaas (bekend als harmonica) wordt in zowel glazen- als in foliekassen toegepast, verleden jaar op projecten in 30 landen wereldwijd.  "Verschillende regio's in de wereld kennen verschillende weersomstandigheden. Dan zijn er nog de kwekerswensen, de overheidseisen en elk kastype heeft zelf ook eigen kenmerken en profielen. Vooral bij bestaande situaties is het vinden van een juiste oplossing niet eenvoudig: De omstandigheden verlangen verschillende oplossingen om het gaassysteem toe te passen en sluitend te maken", aldus Holland Gaas. Hierdoor hebben zij hun programma op diverse punten uitgebreid en verbeterd:

Meerdere maasopeningen
In principe kan het gaas gemaakt worden met bijna alle maasopeningen. Toch zijn er een aantal standaard maasopeningen die meestal gebruikt worden. Dit aantal standaard maasopeningen is verder verhoogd.

Nieuwe geleidingen: 
Om te zorgen dat het gaas een strak pakket vormt, zijn diverse geleidingsmethoden en verbindingsbandjes ontwikkeld. Vooral in foliekassen waarbij de luchtramen vanuit de goot openen, is er weinig ruimte tussen de luchtramen en de scherminstallatie. Hiervoor is een nieuwe geleiding gevonden die dit probleem verhelpt. Binnenkort komt Holland Gaas ook met een nieuwe geleiding voor glazen kassen in windrijke gebieden. Eenvoudige montage is daarbij natuurlijk van het grootste belang.Diffusiteit
Kassen worden steeds vaker voorzien van diffuus glas. Dit heeft veelal een betere en hogere lichtopbrengst voor het gewas. Tevens straalt de zon niet direct op de kop van de plant, wat groeirem of zelfs plantschade veroorzaakt. Met het diffuse glas zijn behoorlijke investeringen gemoeid en wanneer het zomer is en het luchtraam gaat open, straalt de zon nog steeds direct op de plant. Samen met Universiteit Wageningen is aangetoond dat het transparante gaas het licht ook diffuus maakt: een bijkomend voordeel dus. De mate hiervan hangt natuurlijk af van de stand van de zon en de toepaste maasopening. Hiernaar wordt verder onderzoek gedaan.

Profielen
Voor bestaande situaties moeten aan het kasdek bevestigingsprofielen worden bevestigd. De vorm van deze profielen is nu veranderd. De profielen zijn nu stijver en makkelijker stapelbaar waardoor het makkelijker te verwerken is en logistieke voordelen biedt.

Overig
Insectengaas wordt standaard toegepast in kwekerijen waar medicinale cannabis wordt geteeld. Het gaas heeft ook een geur reducerende werking. Momenteel wordt onderzocht in welke mate er geurreductie is bij verschillende maasopeningen. Sinds enige tijd kan het gaas ook in een brandvertragend versie gemaakt worden. In steeds meer situaties is dit een vereiste al zal dit voor kwekerijen nog wel enige tijd duren.

Meer informatie:
Holland Gaas
www.hollandgaas.nl
m.schulte@hollandgaas.nl

Publicatiedatum: 3-1-2018
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

21-6-2018 Watermonitoring met onderwaterdrones en droneboot
20-6-2018 Noord-Korea klopt aan bij WUR
19-6-2018 GreenTech 2018 in foto's
18-6-2018 Betere analyse DNA-informatie van polyploïde gewassen
15-6-2018 Na WKK nu tijd voor ZKK
15-6-2018 Geslaagde tweede productietest Trias Westland
14-6-2018 "Ontsmetter regelmatig controleren geen overbodige luxe"
13-6-2018 Wageningse onderzoekers ontrafelen geheimen van de roos
13-6-2018 "Het gebruik van robots in de tuinbouw is niet tegen te houden"
8-6-2018 Nieuw data-analyseplatform versterkt kasautomatisering
8-6-2018 “Automatisering is mooi, maar alleen als alles goed werkt”
7-6-2018 Ureumboekhouding alternatief voor dure directe NOx emissiemeting
7-6-2018 Zuiveringsplicht vraagt ook om goed onderhoud watertechnische installaties
7-6-2018 Autonoom monitoren van groei, plagen en ziekten in de kas
6-6-2018 Meer samenhang in geothermieprojecten kan €2 mld opleveren
6-6-2018 Video: "Er mag geen zwakke schakel in het water zitten"
6-6-2018 Betere benutting lichtfluctuaties
5-6-2018 "Minder schaduw en optimale isolatie"
5-6-2018 Waterstromen weerbaar maken
4-6-2018 Naturalis ontwikkelt slimme camera om insecten te tellen en te herkennen

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code