Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wilco Verhoeven, Artisan

"Echte kwaliteit zal altijd gewaardeerd worden"

Tholen -Twintig jaar geleden begonnen met het knippen van rozen, tien jaar geleden met het hele bedrijf over op de phalaenopsis en nu, 34 jaar jong, de kersverse eigenaar van het bedrijf. Dat is in een notendop het verhaal van Wilco Verhoeven, sinds jaar en dag de teeltmanager bij Phalaenopsiskwekerij ‘t Nieuw Bos uit Nieuwaal. Per 1 januari heeft hij het stokje overgenomen van Gerrit van Wijk, daarbij tegelijk het bedrijf een stevige make-over - en een nieuwe, zojuist live gegane website - gevend.
 

Wilco Verhoeven. (Fotocredits: Pull Position)

Artisan heet de kwekerij nu: “De uitkomt van een aantal brainstormsessies, waarin de kunst en de ambacht van het telen van de sterkste, best houdbare, in de meeste sierwaarde resulterende plant tot uitdrukking komt”, aldus Wilco.
 
Ambacht
Zonder daar een waardeoordeel aan te verbinden, kan men zich voorstellen bij Artisan, waar op 2,5 hectare glas zo’n 75 soorten veelal 3 tot 5 takkers geteeld worden, met een ander type ambachtelijkheid van doen te hebben, als een collega teler die er de grote bulk doorheen jaagt. “Wij zijn er voor het exclusievere segment”, vertelt Wilco, “en dat grote assortiment hebben we aardig op peil. Dat is natuurlijk niet vanzelf ontstaan, er is een proces van jaren aan vooraf gegaan, aan het uitproberen en het zoeken naar precies de juiste soorten en de optimale kwaliteit. Maar omdat wij altijd de grenzen van de teelt opzoeken, vallen zogezegd de kneusjes buiten te de boot en houd je de beste over.”Original Orchids
Artisan kweekt ‘Original Orchids’: zonder stokjes, klemmetjes of ander onnodig kunststof materiaal, maar ‘zoals de natuur de vlinderorchidee ooit bedoeld heeft’. “Het zijn ware krachtpatsers, de bloemstelen van de Original Orchids zijn namelijk zo sterk dat er geen ondersteunend materiaal nodig is en de stelen zelf ongerept hun weg kunnen vinden. Dit maakt iedere plant uniek.”
 
Dat de woorden ambacht en ambachtelijkheid op de kweker van toepassing zijn, zou ook mogen blijken uit het feit dat de kweker zich aan de algemene conjunctuur weet te onttrekken. “De afgelopen tijd zijn er in de bulk best wat harde klappen gevallen, simpelweg omdat er overvloed is. Maar niet in ons segment, zowel nu als in de afgelopen jaren, hebben we steeds goede rendementen kunnen draaien. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat echt goeie kwaliteit altijd gewaardeerd zal worden.”

Puntjes op de i
En dus is Wilco niet onder de indruk van de recente ontwikkelingen op de phalaenopsismarkt. Dankzij positieve resultaten heeft hij, zijn voorganger en natuurlijk het hele team prima onderhoud aan de kas kunnen doen en is zelfs geïnvesteerd in belichting, brandvrije schermen, een stoklijn en meer. “Als we deze kwaliteit vast kunnen houden, dan gaan wij nog vele jaren mee. Tenminste, als we onze klanten weten vast te houden”, besluit Wilco, “want uiteindelijk zijn het de puntjes op de i die het ‘m doen. Dat krijg je alleen voor elkaar met toegewijde en kundige medewerkers en die hebben wij.”


In oktober vorig jaar werd er op de kwekerij een feestje gevierd, waarbij de nieuwe corporate identity onthuld werd. Vervolgens werd op de Royal FloraHolland Trade Fair in de november de nieuwe uitstraling aan klanten en het grote publiek bekend gemaakt.


Voor meer informatie:
Artisan
Wilco Verhoeven
Hogeweg 12
5313BA Nieuwaal
M: +31 (0)6 114 701 05
E: info@artisan-orchids.com
www.artisan-orchids.com

Publicatiedatum: 4-1-2018
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

21-3-2018 Ecuador: Eerste rozen uit gerenoveerde kwekerij Flores Verdes
19-3-2018 Fotoreportage: Seasonal Trade Fair 2018
19-3-2018 Plantenkwekerij Leo Ammerlaan viert 50-jarig bestaan
19-3-2018 Verkoop viooltjes op laag pitje door kou
19-3-2018 Fachjan levert 10.000+ planten en bomen aan grootste cruiseschip ter wereld
16-3-2018 #SjaakOnTour op bezoek bij leden in Groningen en Drenthe
16-3-2018 Kwekerij Waalzicht in de spotlights
16-3-2018 Seasonal Trade Fair : Kou zet rem op bloei
15-3-2018 "Na één jaar belangrijkste rozenexporteur van Spanje"
15-3-2018 Vroeg bloeiende promenaea net op tijd voor Pasen
15-3-2018 Smoked Hydrangea wint Noviflora NEW Award
14-3-2018 “We mogen onze eigen draai geven aan het bedrijf”
14-3-2018 Theo Aardse doet stapje terug bij Aardse Orchids
14-3-2018 Bieslook, kleine teelt met grote ambitie
13-3-2018 Nolina Kwekerijen introduceert nieuwe hoezen
13-3-2018 SV.CO lanceert ‘nieuwbouw website’
13-3-2018 Kijkje in de kas bij Wit-Russische rozenkweker DorOrs
12-3-2018 Reijm Nieuwerkerk vervangt witte potten door taupe
9-3-2018 Rob van Vliet in directie De Vreede Holland
9-3-2018 Gartneriet Brolykke brengt met lavendel de lente in huis

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code