Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemen en planten stralen in Paleis Het Loo

Vanaf 16 december haalt museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken, glas en kristal uit de kast van alle eerdere edities van ‘Winterpaleis Het Loo’. Vanwege de aanstaande renovatie is het voorlopig de laatste keer dat de kerstopstelling met gedekte tafels en versierde kerstbomen in het paleis te zien.

Naast bloemen uit de eigen kwekerij van de Tuindienst en groen uit het Kroondomein zijn via LM Flower Fashion bloemen aan de Bloemenkamer van het paleis geleverd. In de verschillende paleisruimten kunnen de bezoekers genieten van o.a. Amaryllis, Azalea’s, Poinsettia’s, Ilex, Misletoe, Chrysanten, Anjers en Gloriosa.



Winterpaleis Het Loo
In het paleis zijn diverse tafels in het paleis feestelijk gedekt. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een echte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet. In de Koetshuizen staan rijtuigen, sleden en auto’s, zoals gebruikt door de Oranjes. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale kinderactiviteiten en de restaurants bieden een toepasselijke winterse menukaart.

Naast bloemen uit de eigen kwekerij van de Tuindienst en groen uit het Kroondomein zijn via LM Flower Fashion bloemen aan de Bloemenkamer van het paleis geleverd. In de verschillende paleisruimten kunnen de bezoekers genieten van o.a. Ilex en Misletoe via My-Blush, Chrysanten via Zentoo, Anjers via Valstar en Gloriosa via Brouwer Crown Jewels. Amaryllis via Vreugdenhil Bulbs & Plants, Azalea’s via Queen of Flowers, Poinsettia’s via C&M Kester.



Chrysant Wilhelmina

Bijzonder is de chrysant genaamd Wilhelmina van Zentoo die in de persoonlijke vertrekken van koningin Wilhelmina te zien gaan zijn. De krachtige witte chrysant is genoemd naar de koningin, de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander.

Verjaardagsdiner Koning Willem-Alexander
In de Audiëntiezaal staan de feestelijk gedekte tafels van het ‘verjaardagsdiner’ dat op 28 april jl. plaatsvond ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van de Koning. Maar liefst 150 genodigden die ook op 27 april 2017 een kroonjaar vierden, waren erbij in de Burgerzaal van het Koninklijk Paleis op de Dam. De vijftig mensen die net als de Koning geboren zijn in het jaar 1967 zaten bij hem aan tafel.

Vanwege het seizoen zijn de ‘verjaardagsbloemen’ weliswaar van zijde maar het geeft een prachtige impressie hoe in april dit jaar rozen, Eremurus en Sandersonia straalden in het Paleis op de Dam.



Nieuw Koninklijk servies
In de Oostvleugel is de tafel gedekt met een deel van het nieuwe servies van het koningspaar, dat sinds dit voorjaar wordt gebruikt bij staatsbanketten en officiële diners met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en ambassadeurs. Het is ontworpen in de traditie van het ‘Delfts Blauw’, met het monogram van de Koning met de Koninklijke kroon. Ontwerptekeningen en een filmpje tonen het maakproces.

‘Buitengewoon open’
Vanaf 8 januari 2018 sluit museum Paleis Het Loo de deuren van het hoofdgebouw voor een drie jaar durende renovatie en uitbreiding. Tijdens deze periode is Paleis Het Loo ‘BuitenGewoon Open’, waarbij de tuinen en stallen van april tot en met september toegankelijk blijven voor publiek en de jaarlijkse buitenevenementen, zoals de Prinsessendagen en September Tuinmaand, terugkeren. ‘Winterpaleis Het Loo’ krijgt in deze jaren op het Stallenplein een eigentijdse invulling.

Bezoek de website www.paleishetloo.nl voor meer informatie. Winterpaleis Het Loo is open op 1e en 2e Kerstdag, maar gesloten op maandag 1 januari.

bron: LM Flower Fashion
Publicatiedatum: