Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Josef Heuger van Heuger-Gartenbaubetriebe over helleborus seizoen

Duitsland: "Ideale omstandigheden voor een goed seizoen"

"Het weer was niet ideaal dit jaar, maar het langere seizoen maakte dit weer goed", zegt Josef Heuger, eigenaar van de Duitse helleborus en hydrangea teler Heuger-Gartenbaubetriebe. Het bedrijf heeft de voor Kerst gereserveerde voorraad helleborus goed kunnen verkopen en bovendien was de vraag naar een van hun nieuwste series Ice N' Roses groter dan verwacht.


Josef Heuger en zijn dochter Maria Heuger van Heuger op de IPM Essen 2017. Ze wonnen hier de Novelty award voor de helleborus Ice ĎN Roses.

Toenemende populariteit nieuwe variŽteiten
Het helleborus assortiment van Heuger bestaat op dit moment uit 55 variŽteiten in acht verschillende potmaten. "We telen veel helleborus variŽteiten, van de traditionele Kerst roos tot Lenten rozen en onze succesvolle nieuwe introductie, de Ice N' Roses serie." De vraag naar de traditionele variŽteiten blijven het grootst, maar de nieuwe variŽteiten lijken ook steeds populairder te worden. "De HCG Wintergold is zonder twijfel de nummer 1 variŽteit wat betreft de traditionele Kerst rozen", zegt hij. "Deze variŽteit is al een aantal jaren op de markt en er is nog steeds veel vraag naar." De vraag naar deze klassieke rassen stijgt niet volgens Heuger hoewel de vraag wel stabiel blijft. Dit staat in contrast met de nieuwere variŽteiten. "De grote vraag naar de Ice N'Rose serie dit jaar gaat onze verwachtingen voorbij." 


Links: 'Ice N' Roses White', midden: 'Ice N' Roses Rose', rechts: 'Ice N' Roses Red'

Ice N' Roses
De Ice N'Roses serie is nieuw in het assortiment van Heuger en op de IPM Essen wonnen ze er twee awards mee. In de categorie "Vaste planten" won het de Helleborus Gold Collection Innovation 2017. En voor de eerste keer mochten bezoekers van de IPM ook stemmen. Zij kozen de Ice N'Roses serie als favoriet uit 61 planten noviteiten. De Ice N'Roses is op dit moment verkrijgbaar in drie kleuren: wit, roze en rood.

Langer seizoen
Heuger teelt de helleborus op ongeveer 10 hectare en levert deze direct aan de markt, vooral in Duitsland, maar ook aan de rest van Europa. Hij is erg blij met de groeiende vraag van dit seizoen. "De planten bloeiden een week eerder dan vorig jaar en de eerste Adventszondag was een week later dan vorig jaar. Rond deze tijd piekt de verkoop, dus dit waren ideale omstandigheden voor een goedlopend seizoen. Het weer was niet ideaal, maar het langere seizoen maakte dit weer goed", zegt hij.

Hogere prijzen
Heuger besloot om dit jaar het aantal nieuwe variŽteiten te verhogen, omdat hij vorig jaar hier niet genoeg voorraad van had. Dit betekent wel dat de prijzen iets zijn gestegen. "De gemiddelde prijzen zijn dit jaar iets gestegen, maar dit kom vooral door het grotere percentage nieuwe variŽteiten. Deze zijn iets hoger geprijsd.

Heuger-Gartenbaubetriebe
Naast het kweken en telen van de helleborus is Heuger ook een van de drie partners in de Hydrangea Breeders Association en teelt hij jonge planten en volgroeide hydrangea's. Deze worden buiten en in een kas van 30 hectare geteeld. Heuger levert de jonge planten wereldwijd. De volgroeide planten worden in heel Europa verkocht, hoewel de focus op Duitsland ligt

IPM Essen
Van 23 tot 26 januari 2018 zal de IPM Essen gehouden worden in de Messe Essen. Heuger is aanwezig in Hal 1.0 Stand 1B21.

Voor meer informatie:
Heuger-Gartenbaubetriebe
Email: info@heuger.com
www.heuger.com
 

Publicatiedatum: 8-1-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

16-1-2018 Hoe een Nederlandse start-up de Netflix voor bloemen werd
16-1-2018 TiSento failliet verklaard
16-1-2018 Nieuwe locatie voor Javo
16-1-2018 Schikking in zaak Baas Plantenservice
16-1-2018 Van Vliet Flower Group kiest voor Floranti
15-1-2018 Plant cadeau als oppepper voor FloraHolland-medewerkers
15-1-2018 Royal FloraHolland bespaart energie met nieuw plafond
12-1-2018 Logico zet relaties in het zonnetje met Awards
12-1-2018 "Ledenraad verbindende factor om betrokkenheid leden te vergroten"
12-1-2018 Biobest neemt IVOG over
12-1-2018 Update voorzitterschap en Raad van Bestuur Fleuroselect
12-1-2018 Bloomon lanceert nieuwe collectie
11-1-2018 Royal Lemkes wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2018
11-1-2018 Zalam vestigt zich in Plantion
10-1-2018 Kemeling groeit uit zijn jasje: verhuizing op komst
10-1-2018 FloraGold viert 25-jarig jubileum
10-1-2018 Van den Bos Flowerbulbs neemt J.A. Stolze De Lier over
9-1-2018 Elburg-Smit gaat samenwerking aan met Perga Plastic
9-1-2018 PJ Dave Group breidt areaal kassen uit
8-1-2018 Oproep voor New Business Challenge Ghana 2018

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code