Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Foliage Wax, op de markt gebracht door Aviv Harmonie:

"Kleurverandering maakt ‘wax flower’ interessanter"

Aviv Flowers introduceerde afgelopen winter hun Foliage Wax bloemen. Ze werden toen nog in kleine hoeveelheden door Israëlische kwekers gekweekt, maar in het afgelopen jaar steeg het productieareaal en de bloemen worden nu overal in Israël gekweekt. Momenteel worden de eerste bloemen van het seizoen geoogst en er lijkt een hoge vraag naar te zijn voor kerst. "De rode variëteit krijgt veel belangstelling als de kerst 2017 nieuwigheid,” zegt projectmanager Shay Lehrmann van Aviv Flowers.
 

The Wax Foliage, (veredeld door Nir Nurseries en exclusief op de markt gebracht door Aviv Harmonie).

Foliage Wax
De Foliage Wax is een reeks variëteiten die worden gekenmerkt door de kleuren en kleurverandering. "Deze zijn sterk en levendig en het bovenste deel van de tak, de bladeren en knoppen ondergaan kleurveranderingen naar oranje, paars of groenachtig geel. Deze kleurverandering begint in de differentiatieperiode (herfst) en duurt tot de bloemen 3-4 maanden later verschijnen." Deze kleurverandering heeft de wax flower volgens Lehrmann interessanter gemaakt. "Deze variëteiten worden op de markt gebracht als vulmateriaal en niet als bloemen." De soorten die momenteel op de markt zijn, zijn Vega - de variëteit die rood wordt, Orion - die groen-geel wordt en Nova - die oranje wordt.

Stijgende vraag
De Foliage Wax bloemen worden in heel Israël gekweekt. "Van het uiterste noorden van de Golanhoogten tot de diepten van de zuidelijke woestijn, worden de bloemen gekweekt op een totaal areaal van 4 ha." En de vraag stijgt. "Het is een unieke bloem die zich in een nieuwe categorie onderscheidt tussen vulmateriaal en groen; het creëert nieuwe mogelijkheden in een boeketarrangement en ook voor kerst. De rode Vega krijgt bijvoorbeeld al veel belangstelling als kerstnieuwigheid voor 2017."

 
Voor meer informatie:
Aviv Flowers
Emek Hefer P.O.B 85
Hadera 38100
Israel
Tel 972 -4-6126000
Fax 972-4-6335370
board@aviv-flower.co.il
marketing@aviv-flower.co.il
www.aviv-flower.co.il


Publicatiedatum: