Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Intensere smaak dankzij hydrolaten"

Geraniums fleuren bio-limonade op

Tholen - Geranium is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt voor limonade. Simone a Soif wil deze plant weer hip maken door het distillaat van deze plant te gebruiken in hun biologische limonade. Komkommer combineren ze met munt en aardbei met melisse. De producent ontdekte ook dat peer goed combineert met strobloem. Simone a Soif is een 100% natuurlijke drank, zo geeft Alexandre van der Vaeren aan. "We gebruiken zogenaamde hydrolaten voor onze dranken. Hierdoor is de smaak veel intenser. Ook verwerken we alleen vers geperste vruchten en pure komkommers."


De limonadevariant met appel-geranium.

Simone a Soif wilde iets bijzonders introduceren. "We constateerden dat er heel veel mooie verhalen rond bieren en wijnen waren, maar de meeste frisdrank is van industriële komaf en bevat concentraten. Wij wilden iets unieks bieden en echt een nieuwe smaak introduceren. Daarom besloten we naast fruit ook groenten en zelfs planten als basis van onze frisdrank te gaan gebruiken. En we gingen met hydrolatie voor een bijzondere, maar al eeuwenoude manier van verwerking."



Maar hoe gaat hydrolatie in zijn werk? "Allereerst worden de planten in water ondergedompeld en vervolgens opgewarmd. Hierdoor ontstaat een waterdamp die de smaken en de geuren van Simone a Soif bevat. De waterdamp stijgt op en wordt door koud stromend water afgekoeld zodat het opgevangen kan worden. Tot slot wordt de vloeistof gerecupereerd. Deze bestaat uit een organische olie en een waterig hydrolaat. Het is deze hydrolaat die in de dranken van Simone a soif worden gebruikt. Hiermee zijn onze dranken één van de minst gesuikerde dranken op de markt."

Biologisch en zoveel mogelijk lokaal
De keuze voor biologisch was niet meer dan logisch, meet Alexandre. "We wilden zeker zijn van een goede kwaliteit en dankzij de biologisch werkwijze hebben we ook nog eens de garantie dat er een goed verhaal achter zit." Voor de productie maakt Simone a Soif zoveel mogelijk gebruik van fruit, groenten en planten uit de eigen regio. "De peren, appelen en komkommers zijn afkomstig uit Nederland en België." Alexandre erkent dat dit een lastige fruitsoort is om biologisch te telen, maar heeft goede hoop dat ze dankzij dit project voldoende voorraad kunnen invriezen om gedurende het hele jaar te gebruiken. "Ook is het zo dat onze komkommer-variant momenteel niet verkrijgbaar is. Het komkommerseizoen is immers voorbij. Eind april/begin mei verwachten we deze te kunnen gaan produceren."


Peer-strobloem en aardbei-melisse.

De limonades van Simone a Soif zijn in Nederland al verkrijgbaar via Natudis. Simone a Soif zal in 2018 tenminste één nieuwe variant introduceren. Welke plant hiervoor gebruikt zal worden wil Alexandre nog niet verklappen, maar hij geeft aan dat het in ieder geval iets heel bijzonders zal zijn.

Voor meer informatie:

Simone a Soif
T: +32 497482822
E: alexandre@simoneasoif.be
www.simoneasoif.be

Auteur: Lenneke Pors-Schot
Publicatiedatum: