"Intensere smaak dankzij hydrolaten"

Geraniums fleuren bio-limonade op

Tholen - Geranium is niet het eerste ingrediŽnt waar je aan denkt voor limonade. Simone a Soif wil deze plant weer hip maken door het distillaat van deze plant te gebruiken in hun biologische limonade. Komkommer combineren ze met munt en aardbei met melisse. De producent ontdekte ook dat peer goed combineert met strobloem. Simone a Soif is een 100% natuurlijke drank, zo geeft Alexandre van der Vaeren aan. "We gebruiken zogenaamde hydrolaten voor onze dranken. Hierdoor is de smaak veel intenser. Ook verwerken we alleen vers geperste vruchten en pure komkommers."


De limonadevariant met appel-geranium.

Simone a Soif wilde iets bijzonders introduceren. "We constateerden dat er heel veel mooie verhalen rond bieren en wijnen waren, maar de meeste frisdrank is van industriŽle komaf en bevat concentraten. Wij wilden iets unieks bieden en echt een nieuwe smaak introduceren. Daarom besloten we naast fruit ook groenten en zelfs planten als basis van onze frisdrank te gaan gebruiken. En we gingen met hydrolatie voor een bijzondere, maar al eeuwenoude manier van verwerking."Maar hoe gaat hydrolatie in zijn werk? "Allereerst worden de planten in water ondergedompeld en vervolgens opgewarmd. Hierdoor ontstaat een waterdamp die de smaken en de geuren van Simone a Soif bevat. De waterdamp stijgt op en wordt door koud stromend water afgekoeld zodat het opgevangen kan worden. Tot slot wordt de vloeistof gerecupereerd. Deze bestaat uit een organische olie en een waterig hydrolaat. Het is deze hydrolaat die in de dranken van Simone a soif worden gebruikt. Hiermee zijn onze dranken ťťn van de minst gesuikerde dranken op de markt."

Biologisch en zoveel mogelijk lokaal
De keuze voor biologisch was niet meer dan logisch, meet Alexandre. "We wilden zeker zijn van een goede kwaliteit en dankzij de biologisch werkwijze hebben we ook nog eens de garantie dat er een goed verhaal achter zit." Voor de productie maakt Simone a Soif zoveel mogelijk gebruik van fruit, groenten en planten uit de eigen regio. "De peren, appelen en komkommers zijn afkomstig uit Nederland en BelgiŽ." Alexandre erkent dat dit een lastige fruitsoort is om biologisch te telen, maar heeft goede hoop dat ze dankzij dit project voldoende voorraad kunnen invriezen om gedurende het hele jaar te gebruiken. "Ook is het zo dat onze komkommer-variant momenteel niet verkrijgbaar is. Het komkommerseizoen is immers voorbij. Eind april/begin mei verwachten we deze te kunnen gaan produceren."


Peer-strobloem en aardbei-melisse.

De limonades van Simone a Soif zijn in Nederland al verkrijgbaar via Natudis. Simone a Soif zal in 2018 tenminste ťťn nieuwe variant introduceren. Welke plant hiervoor gebruikt zal worden wil Alexandre nog niet verklappen, maar hij geeft aan dat het in ieder geval iets heel bijzonders zal zijn.

Voor meer informatie:

Simone a Soif
T: +32 497482822
E: alexandre@simoneasoif.be
www.simoneasoif.be

Auteur: Lenneke Pors-Schot

Publicatiedatum: 22-12-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

9-8-2018 Pop-up Bloei: recht van het veld naar de vaas
8-8-2018 Nieuwe productielocatie helpt bij snel inspelen op groeiende vraag naar galmug
7-8-2018 Alle dagen verse roofmijten in het gewas met Bugline 2.0
11-7-2018 "Wonen naast bollenveld goed voor de gezondheid"
25-5-2018 Bollenmijt kent drie soorten mannetjes
22-5-2018 Tegenstelling tuinbouw - natuurbeheer is schijn
14-5-2018 Met galmug de bladluis in rozen te lijf
25-4-2018 Nieuwe besmetting bruinrot in roos bevestigd
6-4-2018 "Snellere verandering voor duurzame teelt hard nodig"
6-4-2018 Houweling betreedt de markt van biostimulanten
5-4-2018 Minder gewasbeschermingsmiddelen bloembollen in Flevolands oppervlaktewater
21-3-2018 Milieuvoetafdruk uitrekenen kan veel simpeler
20-2-2018 Bloembollenbedrijven informeren hun omgeving met borden
8-2-2018 "Je hoeft bij lange na niet alle 358 bijensoorten te kennen"
5-2-2018 Flower Science Cafť: Bewust of Biologisch telen
31-1-2018 Europese samenwerking voor kleine toepassingen
26-1-2018 Flora Flower overgenomen door L&M Groep
12-1-2018 Verhoging plantweerbaarheid met endofyten
11-1-2018 Steeds minder beschermingsmiddelen in Vlaamse tuinen
15-12-2017 Megabestellingen voor bio-plantenkwekerij Dependens

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code