Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
so far so good

VS: Flower Farms bedreigd door vuurzee

Hoewel de bosbranden in het zuiden van Californië enkele van 's lands grootste kwekerijen bedreigen en het soms voor medewerkers lastig is op het werk te verschijnen, draaien de Golden State farms gewoon door.

"We hebben van niemand vernomen dat productie of zelfs faciliteiten verloren zou zijn gegaan", meldt California Cut Flower Commission CEO & Ambassador Kasey Cronquist. "We staan in nauw contact met onze kwekers in de regio's Santa Barbara, Ventura en San Diego en tot nog toe is iedereen safe and sound.


De vlammen op de heuvels rondom kwekerijen in Carpinteria Valley waren afgelopen maandag duidelijk zichtbaar. Foto is van Ivan Van Wingerden van Everbloom, Inc.

Het 'Thomas Fire' (net als orkanen hebben ook bosbranden een naam, red.) in de buurt van Carpinteria, het gebied dat ook wel Amerika's 'flower basket' genoemd wordt, komt angstvallig dicht in de buurt van verschillende plaatsen en kwekerijen. Toch zouden de meesten met geruststellende berichten komen in de trend van 'het lijkt dichterbij dan het is'.


Kwekerijen en de natuurbranden in Carpinteria Valley

"Iedereen is vol in bedrijf, bij mijn weten zijn er nergens kassen afgebrand", meldt David van Wingerden, eigenaar van Westland Produce Inc. "Business as usual."

Een andere vuurzee genaamd Lilac, dat woedt aan de kust, kwam afgelopen week in de buurt van Mellano & Company's farm. Gevolg was gedwongen evacuatie en stroomstoringen. Zaterdag deed de elektriciteit het weer en ook hier meldde men geen noemenswaardige schades of productieverliezen.



Mellano & Co. in San Diego County, met op de achtergrond de rook van het Lilac Fire

Afgelopen maandag was de kwekerij gewoon in bedrijf, al moest men het met minder personeel stellen. T.g.v. verschillende afgesloten wegen konden sommigen niet op het werk verschijnen.



Lilac Fire in San Diego County kwam dichtbij enkele farms.

Het CCFC houdt via Facebook Live de sector op de hoogte, als ook online via ccfc.org/fires, alwaar de kaarten regelmatig worden geüpdatet.

Voor meer informatie:
California Cut Flower Commission
PO Box 90225, Santa Barbara, CA
93190-0225
www.ccfc.org
Publicatiedatum: