Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sneeuw stuurt handel in het honderd

Tholen - Hoe slaat de handel zich door sneeuw? Het is niemand ontgaan: op de weg, het spoor en de luchthaven was het glibberen en glijden en natuurlijk wachten. Code Rood werd afgegeven, brancheverenigingen waarschuwden en nu lijken we het, in grote meerderheid althans, weer overleefd te hebben. Voorbij is de heibel toch niet, zo meldden enkele vervoerders:

Bij De Winter Logistics geen wereldschokkende problemen, maar wel veel ongemakken. “We hadden een paar spatborden eraf, maar geen blikschade", vertelt Marcel Orie. "Wel hebben we 1 of 2 auto’s die van de weg raakten en die hebben lang moeten wachten voordat de hulpdiensten kwamen opdraven. Ook zijn er flink wat adressen die we hebben afgebeld, simpelweg omdat we er niet konden komen.”


Speciaal op de klok in Aalsmeer vanochtend, de 'snowy roses'. (foto: Twitter @ErikWassenaar)

Vandaag wordt vermoedelijk een lange dag, maar het is nog maar de vraag of vanavond alle problemen zijn opgelost. Zo is het op dit moment rond Rotterdam en tussen Amsterdam en Rotterdam nog altijd hommeles. “Alle klokhandel hebben we vanochtend op tijd op de verschillende vestigingen gekregen, maar nu moet de daghandel nog verreden worden. Het hangt er dus een beetje vanaf hoe het verkeer zich herpakt vandaag. Dat is nog in de war, mensen zijn van de reutel en rijden langzaam."

België
Was het bij ons een gedoe van jewelste, de zuiderburen maakten het nog bonter. Transportbedrijf van der Velde rijdt o.a. ook op België en ondervond gisterenmiddag al problemen. “In de middag ging het bij ons nog, maar daar was het een drama. Twee van onze wagens waren in België op de weg en die hebben we teruggeroepen”, aldus Erik van der Velde. Hij was gisterenavond nog tot laat bezig om alle problematiek het hoofd te bieden. Zoals het lostrekken van een aantal wagens die bij kwekers de laadput niet uitkwamen – een, hoe kan het ook anders - veel gehoord euvel.

Vliegen
Ook op Schiphol was het feest. Vluchten vertraagd of geannuleerd, lange rijen, mensen voor wie geen opvang of hotel geregeld kon worden en lange rijen veldbedden. Voor de cargo was het allemaal niet minder dramatisch. “Heel wat zendingen hebben vertragingen opgelopen”, weet Loes Beelen van IAA Fresh, een van de grote forwarders op Schiphol. “En het was al enorm druk! Met name op Amerika: de Thanksgiving een paar dagen terug, de economie die op volle toeren draait, de aankomende Kerst... En als dan de capaciteit terugvalt op een wijze waarop dat nu het geval is, is het vechten tegen de bierkaai.”

Wanneer de koelcel vol zit omdat er steeds meer binnenkomt en er aan de achterkant niets wegvliegt, wordt het simpelweg geweigerd. Dat heeft IAA (nog) niet hoeven doen, omdat naar eigen zeggen de capaciteit meer dan voldoende is. “Maar wel blijft veel vracht staan. En dan kan het in de chaos gebeuren dat, zoals vanochtend, een vlucht naar New York gecanceld wordt, maar een vlucht daarvoor leeg vertrokken is.”

KNMI

Voor vanavond is gladheid voorspeld i.v.m. opvriezende sneeuwresten. De dagen daarna is het winterweer voorlopig weer uit beeld, aldus het KNMI.

Publicatiedatum: 12-12-2017
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

19-6-2018 Vanaf 1 juli: tol op de Duitse Bundesstrassen
13-6-2018 Acht pallets binnen 25 minuten terugkoelen
13-6-2018 Drie nieuwe DAF's voor Transpa Emmen
7-6-2018 In de spiegel: Dick van Dooren
6-6-2018 Europarlement stopt valse concurrentie goedkope Oost-Europese trucker
8-5-2018 Van karrenduwer naar logistiek specialist
7-5-2018 Stokman in zijn nopjes met nieuwe webshop
2-5-2018 Zo biedt CAAC uitdagingen aan fijnmazig transport het hoofd
1-5-2018 Vanaf 1 mei CC karren verrekenen via Ai2
9-4-2018 Subsidies van de Vlaamse overheid voor ecologisch en veilig transport
6-4-2018 Europees logistiekonderzoek CORE afgerond
6-4-2018 "Geen Brexit deal zou nachtmerrie zijn voor Europese exporteurs"
3-4-2018 "Kenia bepaalt het tempo in de logistieke race"
30-3-2018 Van Veldhoven: tientallen miljoenen extra voor vergroening transport
29-3-2018 “Geconditioneerd transport is vaak klantspecifiek”
29-3-2018 Negentien New Generation Scania’s voor De Winter Logistics
23-3-2018 "In vijf jaar onze omzet verdubbeld"
21-3-2018 Twee nieuwe auto's voor Nover Logistics
21-3-2018 Grootste bloemenforwarder Schiphol verwacht nog meer groei
20-3-2018 Vloot pallettrucks Vreugdenhil met 25 procent uitgebreid

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code