Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sneeuw stuurt handel in het honderd

Tholen - Hoe slaat de handel zich door sneeuw? Het is niemand ontgaan: op de weg, het spoor en de luchthaven was het glibberen en glijden en natuurlijk wachten. Code Rood werd afgegeven, brancheverenigingen waarschuwden en nu lijken we het, in grote meerderheid althans, weer overleefd te hebben. Voorbij is de heibel toch niet, zo meldden enkele vervoerders:

Bij De Winter Logistics geen wereldschokkende problemen, maar wel veel ongemakken. “We hadden een paar spatborden eraf, maar geen blikschade", vertelt Marcel Orie. "Wel hebben we 1 of 2 auto’s die van de weg raakten en die hebben lang moeten wachten voordat de hulpdiensten kwamen opdraven. Ook zijn er flink wat adressen die we hebben afgebeld, simpelweg omdat we er niet konden komen.”


Speciaal op de klok in Aalsmeer vanochtend, de 'snowy roses'. (foto: Twitter @ErikWassenaar)

Vandaag wordt vermoedelijk een lange dag, maar het is nog maar de vraag of vanavond alle problemen zijn opgelost. Zo is het op dit moment rond Rotterdam en tussen Amsterdam en Rotterdam nog altijd hommeles. “Alle klokhandel hebben we vanochtend op tijd op de verschillende vestigingen gekregen, maar nu moet de daghandel nog verreden worden. Het hangt er dus een beetje vanaf hoe het verkeer zich herpakt vandaag. Dat is nog in de war, mensen zijn van de reutel en rijden langzaam."

België
Was het bij ons een gedoe van jewelste, de zuiderburen maakten het nog bonter. Transportbedrijf van der Velde rijdt o.a. ook op België en ondervond gisterenmiddag al problemen. “In de middag ging het bij ons nog, maar daar was het een drama. Twee van onze wagens waren in België op de weg en die hebben we teruggeroepen”, aldus Erik van der Velde. Hij was gisterenavond nog tot laat bezig om alle problematiek het hoofd te bieden. Zoals het lostrekken van een aantal wagens die bij kwekers de laadput niet uitkwamen – een, hoe kan het ook anders - veel gehoord euvel.

Vliegen
Ook op Schiphol was het feest. Vluchten vertraagd of geannuleerd, lange rijen, mensen voor wie geen opvang of hotel geregeld kon worden en lange rijen veldbedden. Voor de cargo was het allemaal niet minder dramatisch. “Heel wat zendingen hebben vertragingen opgelopen”, weet Loes Beelen van IAA Fresh, een van de grote forwarders op Schiphol. “En het was al enorm druk! Met name op Amerika: de Thanksgiving een paar dagen terug, de economie die op volle toeren draait, de aankomende Kerst... En als dan de capaciteit terugvalt op een wijze waarop dat nu het geval is, is het vechten tegen de bierkaai.”

Wanneer de koelcel vol zit omdat er steeds meer binnenkomt en er aan de achterkant niets wegvliegt, wordt het simpelweg geweigerd. Dat heeft IAA (nog) niet hoeven doen, omdat naar eigen zeggen de capaciteit meer dan voldoende is. “Maar wel blijft veel vracht staan. En dan kan het in de chaos gebeuren dat, zoals vanochtend, een vlucht naar New York gecanceld wordt, maar een vlucht daarvoor leeg vertrokken is.”

KNMI

Voor vanavond is gladheid voorspeld i.v.m. opvriezende sneeuwresten. De dagen daarna is het winterweer voorlopig weer uit beeld, aldus het KNMI.

Publicatiedatum: 12-12-2017
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

23-3-2018 "In vijf jaar onze omzet verdubbeld"
21-3-2018 Twee nieuwe auto's voor Nover Logistics
21-3-2018 Grootste bloemenforwarder Schiphol verwacht nog meer groei
20-3-2018 Vloot pallettrucks Vreugdenhil met 25 procent uitgebreid
19-3-2018 Logistieke uitdagingen van de booming-bloemenmarkt in Zuid-Amerika
16-3-2018 Westlandroute geopend
15-3-2018 DHL levert in binnenstad op de fiets
9-3-2018 15 nieuwe Scania’s voor Koeltransport Aalsmeer
8-3-2018 Florismart introduceert mini-veilingen van kweker naar (Engelse) bloemist
5-3-2018 Papierloos transport in Benelux
28-2-2018 Ook Naaldwijk over op nieuw fustsysteem
27-2-2018 Overeenkomst logistieke hotspot A12 ondertekend
26-2-2018 Zelfrijdende trucks gaan de weg op
22-2-2018 Nieuwe krat verlengt houdbaarheid pioenen
15-2-2018 Emirates SkyCargo begint vrachtdiensten naar Maastricht
14-2-2018 Van Zaal Transport kiest voor DAF
14-2-2018 VS: Amerikaanse vrachtwagensector onder druk
13-2-2018 Mijlpalen en inklaringsgemak op Schiphol
12-2-2018 Transporteurs vinden elkaar in bloementransport op Oost-Europa
5-2-2018 Importeursmodule geeft volledig beeld van verwachte leveringen en containerafhandeling

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code