Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Cannabis hoog in de Alpen geteeld als sierplanten

In Valsesia, een schilderachtige keten van Alpenvalleien in het noordwesten van Italië, is cannabis al vijf millennia een traditioneel gewas. De eerste meldingen dateren van 3500 voor Christus. In de 20e eeuw werd grotendeels van de cannabisteelt afgezien. Een paar jaar geleden werd echter de lokale vereniging Canapa Valsesia opgericht om de cannabisteelt in de noordwestelijke regio Piemonte te bevorderen.

Francesco Cillerai, een 27-jarige afgestudeerde in de politieke wetenschappen, die een van de eerste teeltcoöperaties van cannabis sativa oprichtte. De variëteit, die hier en elders in Italië wordt geteeld, heeft een laag THC-gehalte, de psychoactieve component in marihuana, en wordt gebruikt als sierplant of voor hennepproducten.

"We geven bedrijven en telers de mogelijkheid om cannabis op hun land te telen," zegt Simona Brini, president van Canapa Valsesia, die deel uitmaakt van een grotere vereniging in de Italiaanse Alpen, Canapa Alpina. "We kopen zaden van verschillende variëteiten en geven die aan telers die ermee willen experimenteren."

Alhoewel de cannabisteelt zich in het hele land verspreidt, is het vooral experimenteel en is er geen echte markt. Meer dan de helft van de 20 regio's in Italië heeft wetten aangenomen die het gebruik van de plant voor medicinale doeleinden legaliseren en ook op nationaal niveau heeft een voorstel steun gekregen in het Italiaanse parlement. Omdat medicinale cannabis alleen door overheidsbedrijven kan worden geteeld, zullen de veranderende wetten geen nieuwe markt voor telers betekenen.

Lees meer op Worldcrunch (Camilla Cupelli)
Publicatiedatum: