Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toelating Sporgon in bedekte teelt potplanten en snijbloemen in potten behouden na herregistratie

Het Ctgb heeft in de collegevergadering van oktober besloten om het schimmelbestrijdingsmiddel Sporgon 8555 N op basis van prochloraz te verlengen tot 31 december 2022.

Sporgon is een effectief middel tegen wortel- en stengelbasisrot voor de bedekte potplantenteelt en snijbloemen geteeld in potten. Na inventarisatie onder leden van LTO Glaskracht Nederland met bedekte sierteelt door de CEMP-coördinator van de brancheorganisatie voor de glastuinbouw kon het middel worden behouden.

Sporgon mag drie keer per teelt pleksgewijs aangegoten worden met een maximum van zes toepassingen per twaalf maanden. Ook is de inzet van Sporgon door middel van gewasbehandeling in de bedekte, niet-grondgebonden veredelings-, zaad- en vermeerderingsteelt van sierteeltgewassen als kleine toepassing mogelijk gebleven.


foto: LTO Glaskracht Nederland

Concentratie en frequentie
In het deze week gepubliceerde herregistratiebesluit is het nieuwe etiket voor Sporgon opgenomen, waarbij in tabelvorm exact vermeld staat welke concentratie en welke frequentie per teeltcyclus of per twaalf maanden maximaal aangehouden moet worden. Dit is leidend voor producten die het nieuwe etiket voeren. De NVWA controleert streng of men zich houdt aan het etiket.

Er is een aflevertermijn afgegeven voor het oude etiket (W.2) tot 1 mei 2018. Het oude etiket mag worden opgebruikt tot 1 januari 2019. Hieronder vindt u een download van het nieuwe etiket.

bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: