Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etalagetekening Amaryllis helpt creativiteit

Op woensdag 15 november namen ruim 20 bloemisten deel aan de workshop ‘Etalagetekenen met Amaryllis’, georganiseerd door bloemenveiling Plantion en de promotiecommissie Amaryllis.

In gesprekken met bloemisten is duidelijk geworden dat ze het lastig vinden om Amaryllis te presenteren. Het communiceren over de impact van de bloem wordt als lastig ervaren. Vanuit deze behoefte is het promotieprogramma ‘Doe mee en etaleer Amaryllis’ opgezet door de (snij)amarylliskweker en is een etalagetekening ontwikkeld, wat de bloemist praktische handvatten biedt.



Onder leiding van Resi van Gool van Kamille Bloemen gingen de deelnemers aan de slag en maakten de mooiste etalages, maar ook glazen vazen en toonbankdisplays. De bloemisten kregen bovendien etaleertips, waarbij de impactvolle Amaryllis het middelpunt is. “De tekening helpt bloemisten over de eerste drempel heen,” vertelt Resi. “Als eenmaal de eerste lijnen op de ruit staan, krijg je al snel de smaak te pakken.”

“Op onze Facebookpagina delen we handige tips voor het etalagetekenen en het etaleren met Amaryllis,” vertelt Jill Verhoeven, medewerker marketing en communicatie bij Plantion. “Binnenkort starten we een wedstrijd, waarbij bloemisten een krijtstiftenpakket speciaal voor tekenen op glas kunnen winnen.”



Kosteloos downloaden ‘Etalagetekening’ Amaryllis
Via de website www.amaryllisinfo.eu kan het sjabloon worden gedownload (A4/A3 – in vier talen: NL, VK, DE en FR). Daarnaast zijn nieuwe foto’s beschikbaar voor exporteurs en bloemisten, die Amaryllis online willen etaleren.

De promotiecampagne Amaryllis is een initiatief van alle (snij)amarylliskwekers in samenwerking met Royal FloraHolland.

Volg de activiteiten van Amaryllis op Facebook (www.facebook.com/amaryllisinfo)

bron: Concept Factory
Publicatiedatum: