Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TOP biedt ondersteuning bij internationaal ondernemen

In opdracht van het ministerievan Buitenlandse Zaken stellen adviseurs van RVO samen met winnaar en genomineerden een relevant pakket aan diensten op. De extra ondersteuning kan de vorm hebben van een scan van potentiële zakenpartners, uitgevoerd door de Nederlandse ambassade in een land naar keuze. Het kan ook  een tegemoetkoming zijn in de kosten van een handelsmissie of meer persoonlijke begeleiding door de business development coach van een bepaald land. De dienst maakt daarbij gebruik van eigen landenadviseurs (de business development coaches) in Den Haag of van het uitgebreide netwerk van Nederlandse landbouwadviseurs bij ambassades in het buitenland (landbouwraden).Voorzitter Nico Koomen van de Tuinbouw Ondernemersprijs, André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ernst Noorman, directeur Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ondertekenden vrijdag 10 november een samenwerkingsovereenkomst. Rozenkwekerij Marjoland, de thuisbasis van jurylid Joop van den Nouweland, vormde daarvoor de perfecte locatie.
Wereldwijde voedselvraagstukken

Nederlandse agrarische bedrijven zijn zeer innovatief. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in het oplossen van wereldwijde voedselvraagstukken, bijdragen aan het geluk van mensen, behouden van biodiversiteit en duurzaam ondernemen. RVO wil agrarisch ondernemers ondersteunen om die missie uit te voeren. Annette Wijering, manager Internationaal Ondernemen bij RVO vertelde dat haar organisatie inmiddels bijna 600 Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector ondersteunt, maar dat er ruimte is voor meer bedrijven. “Vaak doen bedrijven al jarenlang zaken in het buitenland, maar kunnen zij met onze hulp nét een stapje verder komen.”

Nieuwe wegen

De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is blij met dit aanbod. Winnaars en genomineerden verdienen alle ondersteuning om hun succes te vergroten, waaronder het leggen van nieuwe contacten op de juiste plaats. “Onze winnaars staan een jaar lang midden in de belangstelling en vervullen een ambassadeursrol voor het vak. Ik ben buitengewoon content met deze samenwerkingsovereenkomst, die voor deze bedrijven een meerwaarde betekent”, liet voorzitter Nico Koomen van de Tuinbouw Ondernemersprijs weten.

André Driessen antwoordde daarop: “De Tuinbouw Ondernemersprijs heeft een lange traditie. Wij willen hier een internationaal tintje aan toevoegen en hopen dat zowel winnaar als genomineerden profijt hebben van onze diensten.”

De 32e uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs vindt plaats op 10 januari 2018 in Keukenhof. Dit jaar zijn Royal Lemkes uit Bleiswijk, De Lepelaar uit Sint Maarten en OK Plant uit Naaldwijk genomineerd.

TOP en RVO
De Tuinbouw Ondernemersprijs is dé ondernemersprijs van de tuinbouwsector en wordt jaarlijks toegekend door Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHoland, Flynth adviseurs en accountants, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad voor de Bloemisterij/Boomkwekerij.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen met subsidies, kennis, het vinden van zakenpartners en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en voert opdrachten uit namens verschillende ministeries, waaronder Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

bron: Flynth

Publicatiedatum: 15-11-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-7-2018 BPnieuws met vakantie, twee weken geen nieuwsbrieven
20-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
20-7-2018 Nieuwe luchtvrachtlocatie voor Milestone Fresh bij Schiphol
20-7-2018 Matthias Haakman in dienst bij Kees Greeve B.V.
20-7-2018 Kurk bezig aan opmars in de orchideeën
18-7-2018 Enigma Flowers doet mee in Floranti
17-7-2018 Ontdek online het Floriadeterrein Almere 2022
17-7-2018 Beekenkamp en Syngenta combineren Poinsettia portfolio
17-7-2018 Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland
16-7-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas wil voor frisse wind gaan zorgen
16-7-2018 Flinke compostbrand bij afvalverwerker Hoeksebaan
13-7-2018 Decorum partner van BGI Duitsland
13-7-2018 Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan
12-7-2018 Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen
12-7-2018 Dümmen Orange neemt callaveredeling Nieuw-Zeelandse Bloomz over
12-7-2018 Denemarken: Knud Jepsen wijdt 1,8 hectare aan cannabis
11-7-2018 Veredelaar deelt ton winst met telers in ontwikkelingslanden
11-7-2018 Eerste editie thriathlon smaakt naar meer
10-7-2018 3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven
10-7-2018 Sportief Anthura fiets 190K bij gelegenheid 80-jarig jubileum

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code