Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TOP biedt ondersteuning bij internationaal ondernemen

In opdracht van het ministerievan Buitenlandse Zaken stellen adviseurs van RVO samen met winnaar en genomineerden een relevant pakket aan diensten op. De extra ondersteuning kan de vorm hebben van een scan van potentiële zakenpartners, uitgevoerd door de Nederlandse ambassade in een land naar keuze. Het kan ook  een tegemoetkoming zijn in de kosten van een handelsmissie of meer persoonlijke begeleiding door de business development coach van een bepaald land. De dienst maakt daarbij gebruik van eigen landenadviseurs (de business development coaches) in Den Haag of van het uitgebreide netwerk van Nederlandse landbouwadviseurs bij ambassades in het buitenland (landbouwraden).Voorzitter Nico Koomen van de Tuinbouw Ondernemersprijs, André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ernst Noorman, directeur Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ondertekenden vrijdag 10 november een samenwerkingsovereenkomst. Rozenkwekerij Marjoland, de thuisbasis van jurylid Joop van den Nouweland, vormde daarvoor de perfecte locatie.
Wereldwijde voedselvraagstukken

Nederlandse agrarische bedrijven zijn zeer innovatief. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in het oplossen van wereldwijde voedselvraagstukken, bijdragen aan het geluk van mensen, behouden van biodiversiteit en duurzaam ondernemen. RVO wil agrarisch ondernemers ondersteunen om die missie uit te voeren. Annette Wijering, manager Internationaal Ondernemen bij RVO vertelde dat haar organisatie inmiddels bijna 600 Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector ondersteunt, maar dat er ruimte is voor meer bedrijven. “Vaak doen bedrijven al jarenlang zaken in het buitenland, maar kunnen zij met onze hulp nét een stapje verder komen.”

Nieuwe wegen

De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is blij met dit aanbod. Winnaars en genomineerden verdienen alle ondersteuning om hun succes te vergroten, waaronder het leggen van nieuwe contacten op de juiste plaats. “Onze winnaars staan een jaar lang midden in de belangstelling en vervullen een ambassadeursrol voor het vak. Ik ben buitengewoon content met deze samenwerkingsovereenkomst, die voor deze bedrijven een meerwaarde betekent”, liet voorzitter Nico Koomen van de Tuinbouw Ondernemersprijs weten.

André Driessen antwoordde daarop: “De Tuinbouw Ondernemersprijs heeft een lange traditie. Wij willen hier een internationaal tintje aan toevoegen en hopen dat zowel winnaar als genomineerden profijt hebben van onze diensten.”

De 32e uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs vindt plaats op 10 januari 2018 in Keukenhof. Dit jaar zijn Royal Lemkes uit Bleiswijk, De Lepelaar uit Sint Maarten en OK Plant uit Naaldwijk genomineerd.

TOP en RVO
De Tuinbouw Ondernemersprijs is dé ondernemersprijs van de tuinbouwsector en wordt jaarlijks toegekend door Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHoland, Flynth adviseurs en accountants, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad voor de Bloemisterij/Boomkwekerij.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen met subsidies, kennis, het vinden van zakenpartners en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en voert opdrachten uit namens verschillende ministeries, waaronder Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

bron: Flynth

Publicatiedatum: 15-11-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

24-4-2018 Feestelijke eerste paal geslagen nieuwe productiefaciliteit Bosman Van Zaal
24-4-2018 Producten Fair Flora bij FloraZON
24-4-2018 Nieuwbouw (1,5 ha) voor Verdel Orchideeën
23-4-2018 Per 1 januari 2019 één certificatieschema met twee logo’s voor duurzamere boomkwekerijproducten
23-4-2018 Holland Bulb Market viert 150-jarig jublieum
23-4-2018 Royal Brinkman start nieuwe vestiging in Marokko
23-4-2018 Snellere uitslag en meer informatie met virusscreeningdigitaal VSD+
23-4-2018 Syngenta Flowers neemt Dahlia-assortiment over van Verwer Dahlia
23-4-2018 Lex Ebus treedt af als voorzitter VGB
23-4-2018 Voormalig Potveer Sales team versterkt Bercomex
20-4-2018 Directie-uitbreiding versterkt groei Koppert Biological Systems
20-4-2018 Jan Bakker nieuwe CEO Eurogroep en TTA
20-4-2018 Fusie in verpakkingsbranche
20-4-2018 Benary viert 175 jaar veredelen
19-4-2018 Fargro eerste dealer 30MHz sensorplatform in Groot-Brittannië
19-4-2018 Anthura bouwt nieuwe kas in het Oostland
18-4-2018 Parfum Flower Company voegt zich bij Dutch Flower Group
18-4-2018 Green Career Consult bestaat 10 jaar
17-4-2018 Priva benoemt Bram Koppert tot General Manager Asia
17-4-2018 Groei Deense tuinbouwbedrijven breekt records

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code