FTD draait verlies in derde kwartaal

Het Amerikaanse FTD heeft de financiële resultaten van het derde kwartaal, dat op 20 september 2017 eindigde, vrijgegeven. 

De omzet van het bedrijf was in dit kwartaal €137,2 miljoen, een afname van 6,7% in vergelijking met het derde kwartaal in 2016. Dit komt vooral door een afname in de winst in het consumenten segment. Buitenlandse wisselkoersen hadden geen duidelijke impact op de omzet tijdens dit kwartaal.

Het nettoverlies was in het derde kwartaal €64,9 miljoen. Ter vergelijking, dit was in hetzelfde kwartaal in 2016 slechts €8,7 miljoen. Hierbij is echter ook een belastingaanslag van €57,4 miljoen voor vaste activa en bijzondere waardeverminderingen gerekend. Zonder deze aanslag gerekend was het nettoverlies in het derde kwartaal van dit jaar €7,4 miljoen. Andere factoren die de resultaten van dit kwartaal hebben beïnvloedt zijn een lagere afschrijving van immateriële activa, een lagere omzet en marketingkosten. 

De directeur van FTD, John C. Walden: "Ik ben tevreden met de voortgang in het derde kwartaal. FTD's financiële resultaten van deze periode zijn in lijn met onze verwachtingen, omdat we te maken hebben gehad met meerdere problemen, zoals orkanen. Daarnaast hebben we te maken met de structurele onderinvestering in consumentenbeleid en de infrastructuur. Tijdens dit kwartaal hebben we nieuwe werknemers aangenomen die belangrijke rollen op het gebied van marketing en consumententevredenheid gaan vervullen. Dankzij hen merken we nu al een positieve verandering. Bovendien is ons uitgebreide strategische review van het bedrijf nu afgerond en ik verwacht dat ook ons meerjarenplan aan het eind van het jaar klaar zal zijn. Ik ben zeer optimistisch over FTD's mogelijkheden om opnieuw groei door te maken en weer een leider in de sector te worden. Het managementteam en ikzelf kijken er dan ook naar uit om deze plannen begin 2018 uit te leggen en te delen." 

Het portfolio van FTD bevat onder andere de volgende merken: ProFlowers, ProPlants, Shari's Berries, Personal Creations, RedEnvelope, Flying Flowers, Flowers Direct, Ink Cards, Postagram en Gifts.com. Het hoofdkantoor van FTD Companies is gelegen in Downers Grove, Illinois. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018