Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Californische snijbloementeelt niet beÔnvloed door legalisering cannabis"

Menigeen heeft zich vast wel eens de vraag gesteld, of de legalisatie van de cannabisteelt invloed zal gaan hebben op het beschikbare areaal en de productie van snijbloemen. Hoogstwaarschijnlijk niet, concludeert Dr. Daniel Summer van het Agricultural Issues Center (AIC) in een al weer enkele maanden geleden gepresenteerd onderzoek. De staat CaliforniŽ zal ook na de legalisatie van cannabis nog steeds bijna 80% van de home-grown snijbloemen in de VS kunnen produceren. De studie benadrukt dat economische barriŤres zullen bepalen hoeveel kassen gebruikt zullen worden voor de cannabisteelt, dat per januari 2018 definitief gelegaliseerd wordt in de staat. Hierdoor zou de opbrengst van de snijbloementeelt stabiel moeten blijven. 

Hoewel cannabis al jaren een zogenaamde 'cash crop' is, zal de legale teelt in toom worden gehouden door de kosten die bij de nieuwe regelingen komen kijken, zo staat in het in opdracht van de California Association of Flower Growers & Shippers (CalFlowers) opgestelde rapport. Telers die vanaf volgend jaar legaal cannabis willen telen moeten belastingen en andere kosten betalen en zich houden aan de regels van de staat. Hoewel het mogelijk is dat sommige cannabis telers hun gewassen gaan telen op plekken waar eerst snijbloemen werden geteeld, lijkt de impact hiervan verwaarloosbaar te zijn. 

In CaliforniŽ wordt jaarlijks ongeveer 15,5 miljoen pond cannabis geproduceerd en de AIC verwacht dat hiervan volgend jaar ongeveer 700.000 pounds in kassen zal worden geteeld. 

Michael LoBue, directeur van CalFlowers: ďWe hebben opdracht gegeven tot dit onderzoek om te bekijken of de komende 'gold rush' die de legalisatie van cannabis waarschijnlijk in gang gaat zetten onze snijbloementeelt gaat beÔnvloeden. Het onderzoek heeft bevestigt dat het onze opbrengst en distributiekanalen niet zal beÔnvloeden. Hoewel kassen misschien een goede plek lijken om cannabis te telen, geeft het rapport aan dat de kosten die hier bij komen kijken afschrikkend werken. Hierdoor zal de legalisering van cannabis weinig invloed hebben op een al bestaande en bloeiende industrie als de snijbloemensector." 

De resultaten van het onderzoek werden in augustus dit jaar gepresenteerd tijdens de tweejaarlijkse conferentie van CalFlowers genaamd Fun ĎN Sun, in Carlsbad, Calif. Na de presentatie van het onderzoek discussieerden Sumner en een panel van leden van CalFlowers over kwesties van bloementelers en exporteurs. 

Het CalFlowers panel bestond uit de volgende leden: 
  • Steve Dionne van Wafex USA, panel moderator die al 20 jaar actief is in de bloemensector, een functie bekleedt in het bestuur van CalFlowers en twee keer voorzitter hiervan is geweest.
  • Michael A. Mellano, voorzitter van het bestuur en de vice president Teelt bij Mellano & Company, een derde generatie snijbloementeler- en distributeur in San Luis Rey, Calif.
  • Martin Meskers, directeur van snijbloemenkwekerij Oregon Flowers, Inc., in Aurora, die een vooruitstrevende mening over de legalisatie van cannabis heeft.
  • Patrick Dahlson, directeur van Mayesh Wholesale Florist en een actieve deelnemer binnen de bloemensector. Hij heeft in het bestuur gezeten van de Wholesale Florists & Florists Suppliers Association (WF&FSA) en de Society of American Florists (SAF)
  • Daniel A. Sumner, Ph.D., is Frank H. Buck Jr. Professor bij de Afdeling van Landbouw en Resource Economie bij de universiteit van California, Davis en directeur van het Agricultural Issues Center bij de universiteit van CaliforniŽ. 
De presentatie van Sumner en het rapport van het AIC kan gevonden worden op de website van CalFlowers http://www.cafgs.org/2017-final-report-of-cannabis-impact-on-california-cut-flowers.

Publicatiedatum: 21-12-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

8-1-2018 Tulp gemiddeld bijna acht dagen op de vaas
4-1-2018 Colombia: "Het was helemaal geen slecht jaar"
3-1-2018 "Vraag naar tulpen elk jaar vroeger"
22-12-2017 Bloementeelt EthiopiŽ richt pijlen op Amerikaanse markt
21-12-2017 Kritiek dieptepunt voor veilingprijzen van gele en oranje rozen
11-12-2017 Eindelijke een nieuwe 'next big red'?
1-12-2017 7 Jaar cel voor drugssmokkel in partij verwelkte bloemen
29-11-2017 Video: de waterhuishouding bij Rozenkwekerij Bernhard
23-11-2017 Green Works heeft virusvrije CannaSol-knollen beschikbaar
20-11-2017 "Aanbiedingen moeten kunnen doorrollen naar je klant"
20-11-2017 Prijswinnaars fotowedstrijd NZBT 2017 bekend
7-11-2017 Effecten Liquidseal op snijrozen in Timelapse
6-11-2017 150 bloemisten bezoeken Flower Circus in Minsk
1-11-2017 Video's: #SjaakOnTour continues
1-11-2017 Nederlandse sterren voor Europa
18-10-2017 Tulp als Nederlands symbool van internationalisering
16-10-2017 Anita Witzier verrast met eigen tulp voor WereldReumaDag
16-10-2017 Tulp Dutch Master bij opening Hermitage
16-10-2017 Fashion festival fors in de flowers
12-10-2017 Landelijke commissie Chrysant op bezoek bij Heineken

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code