Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
statice-verwerking Colombia

"Minder claims, dus machine snel terugverdiend"

De Colombiaanse bloemenkweker Plazoleta is vijf maanden geleden begonnen met het automatisch sorteren van zijn statice met een machine van Potveer. "Onze klanten lijken zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van de bossen", vertellen ze. Kenners van de markt verwachten dat de automatisering in het land een vlucht zal nemen. 

Automatisering staat in Zuid-Amerika nog in de kinderschoenen. Sorteren en het samenbinden van bloemen wordt bijvoorbeeld nog bij veel bedrijven handmatig gedaan en hierdoor is uniformiteit een uitdaging. 

De voordelen en het belang van het automatiseren worden wel erkend, maar de beslissing om te investeren in een machine is een tweede. 


Camilo Bazzani en Pablo Bazzani staan voor hun nieuwe verwerkingsmachine van Potveer.

Uniformiteit
De Colombiaanse bloemenkweker Plazoleta besloot de investering te doen. Hun nieuwe machine van Potveer snijdt, sorteert en bundelt de statice. "Omdat dit allemaal geautomatiseerd is, zijn de bossen veel uniformer", zegt Camilo Bazzani van La Plazoleta. 

Efficiënter
Daarnaast zorgt de machine er ook voor dat La Plazoleta veel efficiënter kan werken. "Dankzij deze machine kunnen er veel meer bossen per medewerker per dag gemaakt worden en dat is winst", aldus Camilo. 

Minder claims
Camilo is blij met de nieuwe machine, ook omdat zendingen nu nog maar zelden worden afgekeurd. "We hebben het aantal claims vergeleken met vorig jaar en sinds we deze machine gebruiken hebben we er aanzienlijk minder ontvangen. Ook in die zin wordt de investering terugverdiend." 

Bekijk hieronder hoe het proces in zijn werk gaat: 


Bloemen worden op de transportband gelegd. 


Door lengtematen te gebruiken op de transportband worden de bloemen verdeeld op basis van hun kwaliteitskenmerken. Bloemen die hier niet aan voldoen worden er tussenuit gehaald. Daarnaast wordt iedere bloem op lengte gesneden.


Hierna worden de stelen per vijf of tien gebundeld, afhankelijk van de variëteit en de voorkeur van de klant.


De bossen worden op de bundelplek geplaatst om op de uiteindelijke lengte gesneden te worden. Hierna wordt de bos verpakt. 

en..... BOS!

Voor meer informatie:
La Plazoleta
Camilo Bazzani
Email: cbazzani@laplazoleta.com
www.laplazoleta.com
Publicatiedatum: