Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geen residu met nieuwe nematodenformulering"

Koppert Biological Systems heeft een nieuwe gelformulering ontwikkeld voor zijn nematoden producten. Daarmee blijven de aaltjes langer houdbaar en wordt er bovendien geen residu achtergelaten op het gewas. De productverbetering en de nieuwe verpakking is woensdag gelanceerd op de International Floriculture Trade Fair in Vijfhuizen.

Na lang onderzoek en uitgebreid testen vervangt Koppert nu het dragermateriaal met daarin klei voor een gel. De houdbaarheid wordt daarmee verlengd tot een aantal weken (in sommige gevallen tot 16 weken). “Dat komt doordat de nematoden minder energie gebruiken gedurende hun winterslaap in de gelformulering. Wanneer de aaltjes op tijd gebruikt worden, voeren ze energiek de taak uit waarvoor ze bedoeld zijn”, legt Tim Bossinga, productmanager bij Koppert, uit.



Productlancering op de IFTF
Nematoden zijn microscopische aaltjes die verschillende plagen in het larvenstadium kunnen bestrijden. Ze worden in toenemende mate gebruikt voor de biologische bestrijding van varenrouwmuggen, trips, taxuskevers, champignonvliegen, oevervliegen, aspergekevers, engerlingen en andere plagen. Ze zijn ideaal voor het gebruik in een toenemend aantal sierteelten en voedselgewassen en in openbare recreatiegebieden, parken en sportparken waar chemische middelen zijn uitgesloten.

“De lancering van de gelformulering is het perfecte moment om te onderstrepen hoe belangrijk deze productgroep is binnen een volledige aanpak”, aldus Bossinga. “De IFTF geeft ons de gelegenheid om telers te vertellen over de voordelen van nematoden en hoe ze deze organismen het beste kunnen gebruiken”. De Koppert stand op de IFTF wordt bemand door consultants die de telers alles kunnen vertellen over de nematoden en de manier waarop de producten het beste toegepast kunnen worden. “We hebben een speciale flyer met de tien gouden regels voor het bereiden van de nematodenproducten. Een goede reden om de Koppert stand te bezoeken”, zegt Bossinga.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: