Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Memoriam: oud-bestuursvoorzitter Wim Duffhues (Naktuinbouw)

Afgelopen woensdag 1 november overleed Wim Duffhues op 77 jarige leeftijd. Wim was in de periode 1984 tot 1990 voorzitter van de besturen van de toenmalige keuringsdiensten NAKB, NAKG en NAKS. Met als achtergrond zijn functie als directeur Akker- en Tuinbouw van het toenmalige Ministerie van LNV.

Het waren belangrijke groei-jaren voor alle drie de tuinbouwsectoren en dus ook voor de werkzaamheden van deze diensten. In de periode van zijn voorzitterschap kwamen diverse nieuwbouwplannen tot stand. De plannen voor de bouw van de huidige accommodaties (laboratoria, toetscentrum, hoofdgebouw) waarin Naktuinbouw nu werkt werden toen gemaakt, ondersteund door beschikbaar gekomen overheidsgelden.

Tevens legde Wim Duffhues de kiem voor verdergaande samenwerking tussen de drie keuringsdiensten. De eerste bestuurlijke verkenningen naar wat later (in het jaar 2000) tot een fusie leidde, gebeurde onder zijn leiding/aansturing. Kenmerkend voor hem waren zijn kordate optreden, directheid en gevoel voor ontwikkelingen. De sector en Naktuinbouw zijn hem dank verschuldigd.

Wij wensen Tineke en de kinderen en kleinkinderen sterkte toe.

Bestuur/directie Naktuinbouw
Publicatiedatum: