Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulpen in de herfst dankzij de lente in Nieuw-Zeeland

Laan Tulips kweekt in het frisse Noord-Holland tulpenbollen van zowel Hollandse als Nieuw-Zeelandse groei. “We kunnen nu het natuurlijke proces waarborgen. Er hoeven geen tulpenbollen te worden ingevroren en toch kunnen we driekwart jaar een schitterend assortiment tulpen leveren.”

Geert Laan: “Doordat de seizoenen in Nieuw-Zeeland tegengesteld zijn aan die in Europa, kunnen de bollen zich daar goed ontwikkelen. Zo kunnen we op natuurlijke wijze de beschikbaarheid vergroten.” De tulpen van Laan Tulips zijn er daarom al vanaf september.



Black Label
FleuraMetz-inkoper John Diemeer: “Bij tulpen is de eerste lichting altijd wat zwaarder. Laan Tulips snapt dat dit voor specifieke bloemisten interessant kan zijn.” De Preferred Supplier heeft een speciale selectie gemaakt: Black Label. Geert: “Alle soorten hebben uiteraard een eerste pluk. Als deze zwaardere bloemen voldoen aan de eisen – bijvoorbeeld minimaal 28 gram- worden ze samengebundeld tot een flinke bos tulpen en krijgen ze het Black Label-hoes. Ook worden ze voorbehandeld met Chrysal BVB+, voor een langer vaasleven. Dat is erg interessant voor degenen die zich willen onderscheiden. Ze zijn hiermee de massa een stap voor.”



Twintig jaar
Sowieso zijn de soorten bij Laan Tulips speciaal, ook zonder Black Label. Geert knikt. “We zijn onderdeel van een groep veredelaars en kunnen daardoor nieuwe soorten proberen.” Dat klinkt makkelijker dan het is. “Het kost zeker een jaar of twintig voor een nieuwe soort echt bruikbaar en goed in de markt staat. We hebben de veredeling in eigen hand en kunnen daardoor direct controleren welke kant we op gaan. Elke nieuwe soort moet een toegevoegde waarde zijn voor het huidige aanbod."



Queen of Marvel
Laan Tulips heeft, als enige tulpenkweker, de klassieker Queen of Marvel nog in het assortiment. Geert: “Deze soort is populair op de Duitse markt. We hebben de broei van deze tulp tot ons specialisme gemaakt. Deze exclusieve tulp biedt daarom echt een meerwaarde.”



John: “Deze Preferred Supplier denkt echt mee met wat verschillende klanten willen.” Geert: “Veel mensen zien tulpen als aparte bos. Maar deze tulpen kunnen dus prima onderdeel zijn van bloemwerk of boeketten, omdat ze langer mooi blijven. Die feedback hebben we mooi kunnen verwerken en we hopen dat samen in de toekomst nog beter te doen!”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: