Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprins Plant: zo kom je terug na herstructurering

De Belgische plantenkwekerij Oprins Plant heeft een pittige tijd achter de rug en laat weten nu met een krachtig herstel bezig te zijn. Begin 2016 jaar ging het bedrijf in WCO (wet op continuïteit ondernemingen) en bereikte medio 2016 een akkoord met haar schuldeisers over de herstructurering.

In het assortiment kwam de focus geheel bij planten-categorieën waarin het bedrijf een sterke positie heeft :
• Niet-woekerende bamboe (Fargesia) - Oprins Plant is hierin marktleider in Europa
• Ilex crenata Dark Green©, Blondie© (Ilexit®) – een succesvolle vervanger voor Buxus, en waarvan het bedrijf over de rechten beschikt
• Siergrassen & parfum-buxus (Sarcococca)– een eigenzinnig assortiment met gewaardeerde specialiteiten
• Pluim-hortensia (Hydrangea paniculata) – meerdere soorten waarvan het bedrijf over de rechten beschikt

Ook organisatorisch werd alles kritisch geëvalueerd en bijgestuurd volgens de principes van Lean Management, waarin gestreefd wordt naar maximale waarde-beleving voor de klant met minimale verspillingen - in al zijn vormen (afval, complexiteit, overstock, wachttijden, …)

Hierdoor waren er veranderingen in alle dimensies van het bedrijf : personeel, processen – productie & logistiek, plantmaten, klanten-doelgroepen, …
Zo ontstond er ruimte om de goede dingen te doen groeien in het bedrijf met ondersteuning van de mensen die erin zijn blijven geloven : personeel, klanten, leveranciers, bank en schuldeisers. De groei laat zich optekenen in alle product-categorieën van Oprins Plant, maar vooral de Ilex Dark Green valt op met zijn triple digit groei. Als vervanger van buxus is het allang geen ongekend product meer en binnenkort zal de 5 miljoenste plant zijn weg vinden naar een tevreden tuinliefhebber.

Ook bamboe kent een hoge aantrekkingskracht omdat er veel mensen interesse hebben voor deze groenblijvende plant en zeker als deze ook verkrijgbaar zijn in soorten die geplant kunnen worden zonder wortel-barrière tegen het woekeren.

De resultaten van het afgesloten boekjaar bevestigen dat met deze aanpak het herstel stevig is ingezet. Het bedrijf krijgt nu de kans om de draad terug op te pikken en - op eigen kracht - haar pad verder te zetten als innovatieve speler binnen de sierteelt-sector. Er zitten alvast nog enkele interessante plant-innovaties aan te komen binnen het komende jaar … to be continued.

Voor meer informatie:
Oprins Plant
Sint Lenaartsesteenweg 91
2310 Rijkevorsel - Belgie
T: +31 (0) 3 340 28 70
F: +31 (0) 3 340 28 90
E: info@oprins.com
www.oprins.com
Publicatiedatum: