Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kijkje in de herfstproeven van PanAmerican Seed

Tijdens de jaarlijkse herfstproeven van PanAmerican Seed worden alle in de herfst bloeiende violen en andere producten tegelijk met variëteiten van de concurrentie getest. In de video hierbeneden bezoekt Ross Ford van PanAmerican de proeflocatie in Nederland en ontmoet hij er de veredelaars en klanten.
Bij het testen van nieuwe variëteiten zoeken veredelaars naar uniformiteit en naar gemakkelijke en snelle bloei ten behoeve van een korte kweekcyclus voor de kwekers. Internationaal productmanager bij PanAmerican Seed, Reid Snyder: "We proberen de beste planten te vinden voor kwekers, jaarrond en in een wereldwijde omgeving."

Interessant zijn de verschillende vereisten in verschillende landen. In het Verenigd Koninkrijk draait het om nieuwigheden. “Ze willen nog steeds de basiskleuren zoals blauw en geel gevlekte violen, maar iets nieuws, iets anders dan anders is een grote factor bij wat mensen tegenwoordig willen,” zegt Peter Mitchell van Ball Colegrave (VK). In Frankrijk willen ze daarentegen planten die groot genoeg zijn om de pot te vullen zo snel mogelijk bloemen geven en uniform zijn.

Voor meer informatie
PanAmerican Seed
www.panamseed.com
Publicatiedatum: