Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
32e prijsuitreiking op 10 januari

Royal Lemkes, De Lepelaar en OK Plant genomineerd voor TOP

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 zijn vandaag bekend gemaakt. Bestuursvoorzitter Nico Koomen bracht een felicitatiebezoek aan Royal Lemkes in Bleiswijk, De Lepelaar in Sint Maarten en OK Plant in Naaldwijk. Deze topondernemers maken kans op de prestigieuze ondernemersprijs. Op 10 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Royal Lemkes, Bleiswijk
Royal Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa. De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld. Duurzaamheid zit in het DNA van dit familiebedrijf. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema’s ‘Planet’ en ‘People’ is de drijfveer. Elke dag kan beter volgens het LEAN-principe.



De Lepelaar, Sint Maarten
Biologisch-dynamische telers Jan, Inge, Reinout Schrijver en Joris Kollewijn telen op hun 70 ha grote vollegronds- en glastuinbouwbedrijf kool, bieten, peen, aardappelen en graan. Met de omvang van het bedrijf bieden zij ruimte aan ‘vergeten groenten’ en de teelt van kruiden. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het bedrijf, waarbij het werken aan bodemvruchtbaarheid de belangrijkste missie is.
De voordracht van De Lepelaar is ondersteund door Triodos Bank, Bejo Zaden en Demeter.

OK Plant, Naaldwijk

OK Plant is gespecialiseerd in de teelt van de kleine Kolibri Phalaenopsis en diverse seizoensproducten zoals Campanula, Primula, Aster en Cyclamen. Sinds 1990 zijn Rob en Désirée Olsthoorn trotse eigenaar van dit groeiende, ultra moderne potplantenbedrijf. De ondernemers werken continue aan vernieuwing in teelt, marketing en sociale voorzieningen. Zij richten zich vooral op service aan de klant: afspraak-is-afspraak.

OK Plant is voorgedragen door Gemeente Westland en ondersteund door Florpartners.

32e prijsuitreiking op 10 januari

De jury is nog niet klaar; een tweede beoordelingsronde gaat nu in. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 10 januari 2018 in Keukenhof tijdens de feestelijke 32e editie van de prijsuitreiking waarvoor alle tuinbouwondernemers worden uitgenodigd. De bijeenkomst staat in het teken van ‘samenwerken voor duurzaam resultaat’.

JUB Holland uit Noordwijkerhout won de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017.

De Tuinbouw Ondernemersprijs is de ondernemersprijs van de sector die jaarlijks wordt toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door: Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad Bloemisterij|Boomkwekerij.

Ondernemingen en ondernemers die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Met het uitreiken van de Ondernemersprijs stelt de Stichting zich ten doel om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector.

bron: Tuinbouw Ondernemersprijs

Publicatiedatum: