Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floridata waarschuwt voor maffia & ‘plof-BV’s’ rondom Allerheiligen

Maffia heeft in het verleden voor veel onrust in de sierteeltsector gezorgd. Verschillende varianten van fraude en oplichting maakten onderdeel uit van een complex geheel. Diverse bedrijvigheden binnen de bloemenhandel bleken façades voor criminele praktijken te zijn. Een bloemenexportbedrijf was mogelijk de dekmantel voor de distributie van drugs en ‘plof-BV’s’ werden ingezet om exporteurs op te lichten. Deze bloemenwinkels leken na grote leveringen voor Allerheiligen of Valentijnsdag ineens van de aardbodem te zijn verdwenen. Na arrestaties in 2015 en 2016 zou de rust weer zijn wedergekeerd. Echter vermoeden zowel journalisten als exporteurs dat andere maffialeden nog steeds banden met de bloemenexport zouden hebben. Ook deelnemers van Floridata melden deze vermoedens bij ons. Uiteraard monitoren wij deze berichten en informeren wij zo nodig alle betrokken deelnemers.
 
Oplichting rondom feestdagen is van alle tijden
In deze tijd van het jaar is extra voorzichtigheid geboden. Vóór de maffia-arrestaties in 2015 en 2016 was het aantal gedupeerde exporteurs na de feestdagen bijzonder hoog. Laat het echter duidelijk zijn dat oplichting iets van alle tijden is. In gevallen van oplichting zien wij vaak dat er in de aanloop naar feestdagen volgens afspraak wordt betaald. Er wordt vertrouwen opgebouwd en toegewerkt naar de grote ‘1 november-bestelling’. Na deze grote levering lijkt dit betalingsmoraal of soms de hele onderneming ineens te zijn verdwenen! Dit geldt niet alleen voor gevallen waarbij het maffia betrof; deze manier van oplichting komt in een veel breder aantal gevallen voor. Bij Floridata houden wij een oogje in het zeil voor onze deelnemers, maar dat kan niet zonder jullie mede- en samenwerking. Controleer nieuwe debiteuren daarom altijd bij ons en blijf problemen of bijzonderheden melden. Op die manier kunnen wij als collectief weer veel grote schades voorkomen. Het is zo zonde als er, juist op de dagen dat er goed geld moet worden verdiend, tegelijkertijd de grootste schades worden geleden!


Voor meer informatie:
Floridata
Turfstekerstraat 63
1431 GD Aalsmeer
T: 085-4834949
E: info@floridata.nl
www.floridata.nl
Publicatiedatum: