Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen planten duizenden tulpenbollen in Vondelpark

Op 1 november om 10.00 uur planten Amsterdamse schoolkinderen 30.000 tulpenbollen in het Vondelpark. Deze Tulpenplantdag is de aftrap voor 2.450 basisscholen die in de week van 6 november een Bulbs4Kids pakket ontvangen om samen bloembollen te ontdekken.



De jaarlijkse Tulpenplantdag wordt georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival en Vrienden van het Vondepark. Als startschot van het plantseizoen planten leerlingen van de Nicolaas Maesschool tulpen aan de voet van Vondel in het Vondelpark. Zij maken een begin van de 30.000 bloembollen die daar gepoot gaan worden. Vrijwilligers van Vrienden van het Vondelpark klaren de rest van de klus.

Initiatief
Bulbs4Kids, het Tulp Festival, en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze Tulpenplantdag te organiseren.


  • De campagne Bulbs4Kids laat 2.450 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada bloembollen ontdekken. Via een Bulbs4Kids bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.
  • Tulp Festival heeft als doel om de tulp weer zichtbaar te maken in de stad en heeft de wens voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen die in Amsterdam worden geplant, wat bijdraagt aan een positieve uitstraling van de stad. 
  • De Vereniging Vrienden van het Vondelpark zet zich in voor het behoud van de groene oase die Amsterdams populairste park, het Vondelpark, is.
bron: bulbs4kids
Publicatiedatum: