Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteelt biedt schermleverancier bijzondere uitdagingen

Er wordt veel geschreven over grote nieuwbouwprojecten. Dat gaat ook onvoorstelbaar snel. Binnen no time verrijst een kas in het landschap. Dat gaat met hectares tegelijk op heel veel plekken in de wereld.

Maar ook het kleinere en technisch uitdagendere werk, zoals onderzoekscentra of tuincentra, krijgt bij Holland Scherming de volle aandacht. Peter Rense: "Wij zien vooral in proef- en onderzoekscentra dat er hoge eisen gesteld worden aan scherminstallaties. Onderzoekskassen zitten bomvol met techniek zoals belichting en hijsverwarming met afdelingen van soms maar een paar vierkante meter en dan een dubbelscherm. Een heel gepuzzel voor onze werkvoorbereiders en daarna onze monteurs. Het geeft echter veel voldoening om ook deze ingewikkeldere projecten tot een goed resultaat te brengen.”


Peter Rense en Pascal den Heijer

De sierteelt biedt ook bijzondere uitdagingen. Siertelers hebben tot wel 3 schermen boven elkaar. Bovendien worden deze schermen heel veel gebruikt. Tot soms wel 10-tallen schermbewegingen per dag en dat moet jarenlang probleemloos functioneren. In het geval van verduisteringsinstallaties is een perfecte sluiting een absolute must. Peter Rense: ”Voor al deze specifieke vragen hebben we altijd een oplossing.”

Ook voor het komend jaar staan er weer mooie werken op de planning, zoals een 4,6 ha grote kas met 3 scherminstallaties. Peter: ”We hebben al bij veel telers uit de sierteelt scherminstallaties gemonteerd. Met onze innovaties als het doek intreksysteem dat wij Triple S (Smart Skate System) noemen en het Smart Spring veersysteem merken we veel interesse bij deze klantgroep. Logisch ook, kleinere pakketten en snellere doekmontage, wie wil dat nou niet?”

Voor meer informatie:
Holland Scherming B.V.
Peter Rense
p.rense@hollandscherming.nl
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
Telefoon +31 174 516180
Publicatiedatum: