Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luisteren naar je plant

Plant-e lanceert Crowdfund: SmartCrops

Ook al klinkt het misschien gek, binnenkort zou het zomaar kunnen dat je plant jou ‘zegt’ wat die wil of hoe ze zich voelt. SmartCrops, een initiatief van Plant-e en Pycno, zijn planten die via sensoren aangeven hoe ze erbij staan. De stroom die nodig is voor de sensoren wordt opgewekt door de plant zelf. In conventionele- en stadslandbouw kan daarmee onder andere het gebruik van water en meststoffen op termijn worden verbeterd.



Via het EU-innovatieproject Katana, krijgen Plant-e uit Wageningen en Pycno uit Cyprus de kans om dit project samen te ontwikkelen. Plant-e heeft een techniek ontwikkeld waarbij met een natuurlijk proces elektriciteit opgewekt kan worden door levende planten. Met die elektriciteit kunnen sensoren van stroom worden voorzien. Die sensoren staan in contact met de directe omgeving van de plant. De verzamelde data wordt over internet verstuurd naar je gsm. Via je mobieltje kun je controleren of je planten happy and healthy zijn.

Maar voor het zover is, is er nog onderzoek en ontwikkeling nodig. Daarom zijn Plant-e en Pycno een crowdfund-campagne gestart. De campagne is te vinden op http://www.plant-e.com/crowdfund.
Publicatiedatum: