Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FloraDelight, FloraDelight

"Hortensia uit Kenia doet niet onder voor NLs product"

FloraDelight is gespecialiseerd in snijhortensia’s, afkomstig van Keniaanse grond. Frans Ederveen: “Het wordt dagelijks verstuurd en verwerkt, er zit geen verschil in kwaliteit met wat uit Nederland komt.”

Voor Keniaanse kwekerijen is de hortensia een vrij nieuw product. FloraDelight was de eerste in Kenia en is al jaren bezig om een volwaardig product te produceren. Frans: “Het klimaat in dit gebied is optimaal voor de hortensia. De zomerbloemen teelden we voornamelijk in tunnels, we zijn sinds 2016 aan het ombouwen naar kassen. We zoeken continu naar duurzame oplossingen.”

De hardheid van de stelen en de optimale groei en bloei heeft de hortensia te danken aan de locatie van de farm. Frans: “We zitten op ruim 2000 meter, er zijn beperkte temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Daardoor is deze bloem zo sterk en bloeiend.”



Overleg
In de nieuwe kassen groeien de hydrangea’s in betrekkelijke rust, ze hebben de tijd om te acclimatiseren in verschillende jaargetijden. Frans: “Daardoor kunnen we toewerken naar een jaarrond aanbod van dezelfde kwaliteit hortensia. We hebben nu hoofdzakelijk roze, met daarin diverse bijkleuren zoals Milka, blauwe tinten, rood en wit.”

Als Preferred Supplier kan hij met de inkoper van FleuraMetz overleggen over het assortiment, de teelt en beschikbaarheid, gebaseerd op de verkoopdata. Frans: “We bespreken wat er ontbreekt of wat er goed loopt, zodat in de toekomst het assortiment geoptimaliseerd wordt en gevuld is met nieuwe kleuren.”

Aparte afspraken
John: “Het duurt een paar jaar voor een nieuwe soort daadwerkelijk voor productie kan worden ingezet. Het transparante, betrouwbare contact dat we hebben, zorgt dat er duidelijk is wat wanneer leverbaar is, of wanneer de teelt stabiel genoeg is. Onze klanten zitten wereldwijd, men heeft verschillende behoeftes.” Frans: “Het is fijn dat we samen afspraken kunnen maken en op deze manier elk type klant kunnen bedienen.”



Lang genieten
Frans: “Elke medewerker is betrokken, er zit veel passie in dit bedrijf! We hebben veel vernieuwingen in de infrastructuur van het bedrijf toegepast, om op korte termijn jaarrond te leveren. John: “De verse hortensia’s van Nederlandse bodem zijn meer op de zomerperiode gericht, en raken in september een beetje op.” Frans: “We willen jaarrond aan de behoefte kunnen voldoen. Er is wereldwijd grote potentie voor de hortensia, het is een ten slotte ook een schitterende bloem.”





Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: