Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zorgen om export China blijven

De afgelopen twee weken is er niets gebeurd dat wijst op een verbetering van de export van bloembollen naar de Chinese provincie Yunnan. Geruchten dat de directies van drie importbedrijven weer vrij zouden zijn, kan voorzitter Henk Westerhof van Anthos niet bevestigen. Dat meldt Bloembollen Visie.

De situatie blijft volgens Westerhof zeer zorgelijk. “Die zorgen gaan op dit moment over twee zaken. In de eerste plaats duren de importinspecties in de havens veel langer. Dat raakt niet alleen de partijen die zijn bestemd voor de drie importeurs die vast zitten, maar ook partijen die voor andere importeurs in China zijn bestemd. Daarnaast is er vooral zorg over de betaling. Immers, van de drie importeurs zijn de banktegoeden bevroren en er is nu geen duidelijkheid over de betaling van de door hen gekochte bollen.”

De drie importbedrijven zijn niet de enige importeurs van bloembollen in Yunnan en China, maar nemen samen wel een substantieel deel van met name de lelie-import voor hun rekening.

Lees hier meer

bron: Bloembollen Visie
Publicatiedatum: