VN certificaat van erkenning voor Floricode

Donderdag 5 oktober vierde de VN organisatie voor handelsbevordering en standaardisatie UN/CEFACT tijdens het 30e internationale forum in Rome het feit dat exact 30 jaar geleden gestart is de standaardisatie activiteiten voor het digitale handelsverkeer.

De sierteeltsector wordt internationaal gezien als een van dé voorbeelden waar het handelsverkeer door het gebruik van deze digitale standaarden sterk wordt bevorderd. Digitalisering en de standaardisatie van elektronische berichten en coderingen stelt bedrijven in de sierteelt al bijna 30 jaar lang in staat de kernprocessen van inkoop, verkoop, import, export en logistiek stap voor stap steeds verder te optimaliseren.Floricode gebruikt de standaarden van UN/CEFACT en past deze toe op de specifieke sierteelt processen zoals de marktplaatsen van veilingen en handelsbedrijven. Zo zijn 30 jaar geleden als eerste de EAB en EKT standaarden voor de klokhandel ontstaan en later de EOS standaarden voor de digitale plantenhandel. Inmiddels worden vooral de nieuwste VMP standaarden toegepast door de diverse digitale marktplaatsen in de sierteelt. Hiermee wordt de handel in sierteeltproducten steeds verder gedigitaliseerd. Online, 7 x 24 uur, mobiel en internationaal zijn hierbij inmiddels dé uitgangspunten. De standaarden en coderingen van Floricode dragen als jarenlang bij aan het succes van deze ICT ontwikkelingen.

Als blijk van waardering voor de actieve betrokkenheid van Floricode bij de internationale standaardisatie ontving directeur Henk Zwinkels het ‘Certificate of recognition’ uit handen van Maria Ceccarelli van UN/CEFACT.

bron: Floricode

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018