Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VN certificaat van erkenning voor Floricode

Donderdag 5 oktober vierde de VN organisatie voor handelsbevordering en standaardisatie UN/CEFACT tijdens het 30e internationale forum in Rome het feit dat exact 30 jaar geleden gestart is de standaardisatie activiteiten voor het digitale handelsverkeer.

De sierteeltsector wordt internationaal gezien als een van dé voorbeelden waar het handelsverkeer door het gebruik van deze digitale standaarden sterk wordt bevorderd. Digitalisering en de standaardisatie van elektronische berichten en coderingen stelt bedrijven in de sierteelt al bijna 30 jaar lang in staat de kernprocessen van inkoop, verkoop, import, export en logistiek stap voor stap steeds verder te optimaliseren.



Floricode gebruikt de standaarden van UN/CEFACT en past deze toe op de specifieke sierteelt processen zoals de marktplaatsen van veilingen en handelsbedrijven. Zo zijn 30 jaar geleden als eerste de EAB en EKT standaarden voor de klokhandel ontstaan en later de EOS standaarden voor de digitale plantenhandel. Inmiddels worden vooral de nieuwste VMP standaarden toegepast door de diverse digitale marktplaatsen in de sierteelt. Hiermee wordt de handel in sierteeltproducten steeds verder gedigitaliseerd. Online, 7 x 24 uur, mobiel en internationaal zijn hierbij inmiddels dé uitgangspunten. De standaarden en coderingen van Floricode dragen als jarenlang bij aan het succes van deze ICT ontwikkelingen.

Als blijk van waardering voor de actieve betrokkenheid van Floricode bij de internationale standaardisatie ontving directeur Henk Zwinkels het ‘Certificate of recognition’ uit handen van Maria Ceccarelli van UN/CEFACT.

bron: Floricode
Publicatiedatum: