Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tripsbestrijding vraagt ook in kleine gewassen de volle aandacht

Op de door LTO Glaskracht Nederland georganiseerde informatiebijeenkomst werd levendig gediscussieerd aangaande oplossingsrichtingen voor de bestrijding van trips. Diverse gewassen zoals anjer, chrysant(koude kas), trosrozen en potplanten waren vertegenwoordigd. Tijdens de rondgang over het bedrijf van de Fa. van Tol werd vooral de levenswijze aangekaart. De vraag was hoe trips in de koude teelten zo makkelijk overleeft.

Certis gaf via een stappenplan mogelijkheden voor een doelmatigere bestrijding met middelen als Winner, Azatin en NeemAzal in bedekte teelten. Naast werking tegen trips hebben deze middelen een nevenwerking op kevers, wittevlieg, mineervlieg, luizen en rupsen. Juist deze middelen zijn in vollegrondsteelten niet toegelaten.

BotaniGard (vlb) voor bedekte teelten en BotaniGard (WP) voor vollgegrondsteelten geven ook goede mogelijkheden op een bestrijding. Hierbij moet voor de optimale toepassing goed worden opgelet door te spuiten op een droog gewas, het goed raken is belangrijk en laat het gewas na het spuiten goed opdrogen. Combinatie met biologische of andere middelen is mogelijk.

“Natuurlijke omstandigheden koperen naar cultuur”, was het uitgangspunt van de presentatie van Pireco. Hun producten bevatten natuurlijke ingrediënten, groeibevorderaars, kruidenextracten zijn speciaal bereid, binden zich aan CEC en zijn opneembaar via wortel een blad van de plant. Sommige telers hebben hier de laatste jaren ervaringen mee opgedaan en zijn erin geslaagd de trips plaag veel beheersbaarder te maken.

Lees meer hierover bij LTO Glaskracht Nederland.
Publicatiedatum: