Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jeroen uit Helmond 'Leukste meester van Nederland'

Groot feest op basisschool De Toermalijn in Helmond. Meester Jeroen Hermans verdient een ‘10’ en krijgt daarom de titel ‘Leukste meester van Nederland’. Woensdagochtend is Jeroen bloemrijk onthaald door leerlingen, ouders en collega’s. Zij hebben het nieuws tot het laatst toe geheim gehouden voor een complete verrassing. De actie wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door stichting ‘Een 10 voor de juf en meester’. Het doel is om op de Dag van de Leraar (5 oktober) waardering te tonen voor het vele extra werk dat leerkrachten vaak verrichten voor het welzijn van de leerlingen. In verband met de geplande, landelijke staking in het onderwijs is de meester een dag eerder verrast met een bloemenhulde.



Verkiezing
Aan het einde van het vorige schooljaar kregen leerlingen (en ouders) de vraag voorgelegd: “Welke juf of meester verdient een 10?”. Uit de honderden gemotiveerde inzendingen selecteerde een vakjury tijdens de zomervakantie drie finalisten: één per regio (zuid, midden en noord). Jeroen Hermans (34) uit Helmond, Willi Post (63) uit Kampen en Rick Coenen (27) uit Rotterdam-Nesselande maakten kans op de eretitel. Van 13 tot en met 27 september kon er online gestemd worden en is Jeroen Hermans, werkzaam in het speciaal onderwijs, als winnaar uit de bus gekomen. Jeroen staat inmiddels 10 jaar voor de klas. Uit de voordracht van Jeroen: “Hij stimuleert zijn leerlingen om zichzelf te zijn en bekijkt per kind zijn of haar mogelijkheden. Daarbij beschikt Jeroen over een flinke portie geduld. In de klas wordt ook flink gelachen, want hij is wel in voor een geintje”. Jeroen: “Ik doe mijn werk vanuit een passie. Ik wil iets betekenen voor de kinderen. Mijn kracht zit in het aanleren en verbeteren van sociale vaardigheden en verstevigen van de emotionele weerbaarheid. Vertrouwen en respect vormen daarbij de essentiële uitgangspunten.” Jeroen neemt de titel over van meester Frank uit Krimpen aan de Lek die vorig jaar op de Dag van de Leraar in de bloemen werd gezet.



Op foto: Meester Jeroen Hermans met zijn eigen kinderen Tren (7) en Melle (6).

bron: Alpha Communications
Publicatiedatum: