Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenland bv breidt uit op Green Park Aalsmeer

Groenland bv breidt uit en ontwikkelt naast het huidige bedrijfsgebouw van Celieplant en Bouquetnet aan de Japanlaan op Green Park Aalsmeer haar nieuwe bedrijfspand. Op 3 oktober was de feestelijke start van de bouwwerkzaamheden. Op een kavel van 23.800 m2 zal een gebouw van 12.130 m2 gebouwd worden.

'Groenland: het lef om groen te groeien'
Met deze slogan wil Groenland bv – Holdingmaatschappij van o.a. Celieplant, Bouquetnet en Bloominess – een statement maken voor de toekomst. Groenland bv faciliteert diverse ondersteunende diensten voor haar bedrijven om efficiency en optimalisatie te genereren. Maar ook de huisvesting wordt door de holding gefaciliteerd. In 2014 werd het huidige pand aan de Japanlaan 15 in Aalsmeer opgeleverd en in gebruik genomen door Celieplant en Bouquetnet. Met name de duurzame manier van bouwen en toepassingen zoals zonnepanelen, waterrecycling en -zuivering getuigen van ‘lef’ en vooruitstrevendheid. Zo handelen ze hier niet alleen in ‘groen’ maar ontwikkelen en denken ze ook in groen.


John en Ingrid Celie plaatsen de eerste van de in totaal 200 betonkolommen voor de nieuwbouw van Groenland 2.0

Groenland 2.0
Om alle bedrijven van Groenland bv te huisvesten op basis van de grondgedachte duurzaam ondernemen is bouwbedrijf Hercuton naast het huidige pand begonnen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal. De 12.130 m2 metende bedrijfshal wordt uiteraard minimaal op dezelfde wijze gebouwd als de vorige. Wederom wordt er gebruik gemaakt van een prefab betonnen constructie die past bij een duurzame manier van bouwen. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2018 waarna er een interne verhuizing zal plaatsvinden. Celieplant en Bouquetnet verplaatsen hun activiteiten naar het nieuwe pand en Bloominess, nu nog gevestigd in Kudelstaart, zal haar intrek nemen in het huidige pand.


Ter ere van de nieuwbouw reikt het managementteam van Groenland een cheque ter waarde € 6.000 uit aan begeleiders en bewoners van Het Tweede Huis

Zijn er toch nog verschillen?
Hoewel het pand op dezelfde manier wordt ontwikkeld als het huidige zijn er toch nog enkele verschillen. Uiteraard zijn er na drie jaar gebruik en ervaring van het huidige onderkomen altijd zaken die beter kunnen, met name op het gebied van recycling en hergebruik van materialen worden er enkele nieuwe voorzieningen getroffen. Tevens wordt er in het nieuwe gebouw alleen nog maar gewerkt met ‘schone’ producten. De vraag naar volledig ecologische geteelde producten wordt steeds groter, de eindgebruiker en dus ook de retailer willen alleen maar schone boeketten en planten. Deze dienen dan ook in een volledig ecologisch verantwoorde omgeving te worden verwerkt en verpakt en dit past uiteraard geheel bij de filosofie van Groenland bv.


De eerste kolom wordt zorgvuldig op zijn plek geplaatst

Normaal gesproken wordt er bij het slaan van de eerste paal even stil gestaan bij dit heugelijke feit, maar omdat dit midden in de zomervakantie was en Groenland bv graag anders dan anders is, is er niet bij de eerste paal maar bij het plaatsen van de eerste betonnen constructie even stil gestaan. Dit werd in een klein comité van personeelsleden en zakelijke relaties gevierd. “Niet dat we geen feestje willen vieren, maar het is momenteel erg druk en we willen het in één keer goed doen, dus gaan we de opening in het voorjaar van 2018 feestelijk vieren”, legt directeur/eigenaar John Celie uit.

Groenland bv staat niet alleen voor duurzaam ondernemen, maar ook voor maatschappelijke betrokkenheid. “Al jaren steunen wij de Stichting Ons Tweede Thuis in Aalsmeer, zij zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben de lijfspreuk JIJ&IK en daar sluiten wij ons bij Groenland graag bij aan. Ter ere van onze nieuwbouw willen wij Ons Tweede Thuis een cheque aanbieden.”

Voor meer informatie:
Groenland bv
T: 0297 30 30 20
E: communicatie@groenland-bv.nl
www.groenland-bv.nl

Publicatiedatum: