Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Harten in actie

Vrijwilligers van de Hartstichting, medewerkers van het HagaZiekenhuis in Den Haag en anthuriumkwekers vragen met twee opvallende harten van duizenden rode Anthuriumbloemen aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Tevens is er geld ingezameld voor de Hartstichting. Iedereen die doneert ontvangt een anthurium met rode hartvormige bloemen cadeau. Doordat de anthuriums belangeloos ter beschikking zijn gesteld door de kwekers komt de volledige opbrengst ten goede aan de Hartstichting. Het is het vierde jaar op rij dat anthuriumkwekers op deze wijze geld inzamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Eerder deze maand is een vergelijkbare actie gehouden in het OLVG Oost in Amsterdam. Op Dress Red Day, vrijdag 29 september, leggen de anthuriumkwekers nogmaals bloemenharten aan. Dit keer in het OLVG West aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam. Daarnaast is tijdens de maand september met de verkoop van anthuriums in speciale hoes bij tuincentrum, bloemist of supermarkt geld ingezameld.



Dress Red Day is een internationale dag waarop men door middel van rode kleding, accessoires, bloemen, planten of ander accenten stilstaat bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen.



bron: Alpha Communications
Publicatiedatum: