Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan krijgt 50 'lelie ambassadeurs'

Japan importeert op jaarbasis ongeveer 100 miljoen leliebollen uit Nederland. Het land is voor Nederland daarmee een van de belangrijkste afzetmarkten. Andersom is Nederland voor Japan verreweg de belangrijkste aanvoerder: zo'n 80 procent komt hier vandaan.



In Japan heeft Lily Promotion Japan (LPJ) de afgelopen vijf jaar een campagne gedraaid om de verkoop van Nederlandse bollen en snijbloemen een boost te geven. Eind dit jaar loopt deze af, maar een nieuwe zit alweer in de pijplijn. Er zullen 50 lelie-ambassadeurs worden benoemd, die de bol in Japan verder op de kaart moeten gaan zetten.

Aan het "Lily Ambassadors Project" zullen alle partijen uit de keten van de Nederlandse exporteur tot de Japanse kwekers, veilingmedewerkers, groot handelscentra, distributiecentra en retailers hun steentje bijdragen.

De Lily Ambassadors zullen worden benoemd op aangeven van LPJ en zullen worden beëdigd in aanwezigheid van H.E. Mr. Aart Jacobi, de Nederlandse ambassadeur in Japan. Tijdens een ceremonie op de ambassade zal dr. Evert Jan Krajenbrink de ambassadeurs certificaten overhandigen, waarna een buffet zal plaatsvinden.

bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: