Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californië: lege bloemenkassen opgekocht voor cannabis

De VS sloot in 1991 een handelsovereenkomst met vier Zuid-Amerikaanse landen als onderdeel van hun 'War on Drugs' antidrugsmaatregelenprorgramma. Dit bleek vernietigend voor de bloemenkwekerijen langs de Californische kust, vooral in de Salinas Valley. Nu recreatieve marihuana volgend jaar wordt gelegaliseerd (Proposition 64), worden de lege bloemenkassen achter elkaar in een vastgoedhausse opgekocht. 

Het doel van de 'Andean Trade Preference Act' (handelsvoorkeurwet) was om telers in de Andes aan te moedigen het telen van cocabladeren op te geven door landbouwheffingen te elimineren. Voormalige cocatelers in Ecuador en Colombia begonnen inderdaad snijbloemen te kweken en aan de VS te verkopen waar ze telers in San Diego, Ventura, Santa Barbara, San Luis Obispo en Monterey ondermijnden.

In 2009 waren snijbloemen dankzij deze wet het tweede grootste importproduct met een waarde van $625 miljoen. In de Salinasvallei, een van de meest productieve landbouwregio's in de staat, leidde de goedkope import grotendeels tot het falen van 150-200 bloemenkwekers en het verlaten van honderdduizenden vierkante meter kassen. 

Lees meer op The Cannabist (Jeremy Bagott)
Publicatiedatum: