Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certhon bouwt eigen Innovation Centre

Naast hun kantoorpand in Poeldijk bouwt Certhon een eigen onderzoeksfaciliteit; het Certhon Innovation Centre. Certhon doet sinds twee jaar onderzoek naar optimalisatie van de technologie van het daglichtloos telen. In de faciliteit met maar liefst acht groeicellen zal doorlopend onderzoek gedaan worden om hét teeltsysteem van de toekomst te ontwikkelen.



Vorige maand is de bouw gestart van het Certhon Innovation Centre, waarin PlantyFood, de door Certhon ontwikkelde teeltmethodiek voor het daglichtloos telen van groenten, fruit en sierteelt, wordt doorontwikkeld. PlantyFood is een unieke combinatie van techniek en agronomische kennis voor daglichtloos telen, waarbij de kwaliteit, uniformiteit en betrouwbaarheid van de productie centraal staat.

Certhon ziet dat door de toenemende vraag naar veilig en gezond voedsel, welke lokaal en duurzaam geteeld zijn, de vraag naar daglichtloos telen op grote schaal een hoge vlucht neemt.

Echter vereist het telen in een groeicel andere teeltwijzen dan de wijze waarop geteeld wordt in een traditionele kas. Als grootste verandering wordt er niet meer geteeld of gecorrigeerd op het buitenklimaat, maar wordt het klimaat volledig samengesteld op basis van beschikbare technieken.

Op een oppervlakte van 240m2 zullen testen gedaan worden die zo dicht mogelijk bij de praktijk staan. “Wij willen geen onderzoeksinstituut zijn” vertelt John van der Sande, Hoofd R&D bij Certhon. “Met de kennis die wij opdoen in onze eigen onderzoeksfaciliteit, kunnen wij onze klanten de eerste één à twee jaar op weg helpen voor een maximaal resultaat. Naast het gereedschap voor het creëren van een optimale omgeving, bieden we ook specifieke teelttechnische kennis.”

Eind 2017 starten diverse nieuwe onderzoeken in het Innovation Centre naar gewassen waar Certhon verwachtingen bij heeft in verschillende klimaten, luchtvochtigheid en lichtrecepturen, evenals testen met verlichting, sensoren en hard- en software.


Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
2685 DG Poeldijk
T: 0174 225080
F: 0174 225081
info@certhon.com
www.certhon.com

Publicatiedatum: