Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meet & Greet bij PortalFlora / Hoven en de Mooij

Rode loper uitgerold voor Ethiopische rozenkweker Agri Lake

Tholen - Agri Lake is een Ethiopische rozenkweker, die de afgelopen jaren een onstuimige groei heeft doorgemaakt. Van 5 hectare in 2015 naar 16 hectare nu. Op de ene tuin, gelegen op 1700 meter hoogte, zijn recentelijk 9 nieuwe soorten in productie gekomen, waarmee het aantal variëteiten uitkomt op 14. Op een tweede productielocatie, Agri Ceft geheten en gelegen op 2200 meter hoogte, staan nog eens 11 soorten. PortalFlora / Hoven en de Mooij is een groot afnemer van (een belangrijk deel van) de bloemen en verwelkomde de kweker gisteren op het bedrijf in Aalsmeer.



Speciaal voor de Meet en Greet waren Dhr. Esayas (general manager) Dhr. Tadesesse (farm manager) en Mevr. Mimi (contact persoon) uit Ethiopië overgekomen. Uiteraard waren voor de gelegenheid kopers uitgenodigd om kennis te maken met de (nieuwe) soorten, deze te monsteren en bovendien kennis te maken met de kweker zelf.



Agri-Lake Flowers
Rozenkwekerij Agri-Lake Flowers bestaat sinds 2004 en maakt deel uit van het in 1998 opgerichte Ethio Agri-CEFT. Dit bedrijf is een van de grootste private ondernemers in de agribusiness in Ethiopië en beschikt over diverse thee- en koffieplantages en andere productielocaties voor diverse gewassen. Agri-Lake Flowers ligt in Bahir Dar, zo'n 500 kilometer ten noorden van de hoofdstad Addis Ababa. Het merendeel van de bloemen vindt via FloraHolland de weg naar de consument.


De nieuwe 6ha kas, die eind vorig jaar in gebruik werd genomen.

En daarmee is de kous nog niet af. Over vijf jaar namelijk, zo vertelde de kweker eerder, hopen zij het areaal verder vergroot te hebben tot 30 ha. "Volgend jaar bouwen we nog 14 ha bij", aldus Senait Anbesso, Manager of Communication.



De dag was goed bezocht en ook was weer voorzien in een lekker broodje en drankje. Bovendien was er voor de bezoekers nog een attentie, die zij persoonlijk uit handen van Mevr. Mimi overhandigd kregen.


Foto's zijn gemaakt door Peter Vrouwe, Hoven & De Mooij / PortalFlora

Heeft u interesse in de producten van Agri Lake / Agri Ceft, dan kunt u deze week nog langskomen bij Hoven en de Mooij / PortalFlora. Aldaar staat het assortiment in de showroom tentoongesteld.


Voor meer informatie:
Hoven & De Mooij / PortalFlora
Peter Vrouwe
Relationship manager PortalFlora en Hoven en de Mooij
M: +31620412957
T: +31297800900
E: peter@portalflora.nl
www.portalflora.nl



Ethio Agri-Ceft Plc
Email: esake21@yahoo.com, ethioagriceft@ethionet.et, sonyanbesso@yahoo.com
www.ethioagriceft.com