Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Belgian Mum 1’, Gediflora

Japanse Tuin Hasselt viert 25-jarig bestaan met chrysantenbier

Al ooit geproefd van een chrysantenbiertje? Vanaf nu kan het. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Japanse Tuin in Hasselt is het speciaalbier ‘Belgian Mum 1’ gepresenteerd. Kenners omschrijven het als een rijk amberkleurig ongefilterd bier met een bloemig aroma.

Het biertje is gebaseerd op een delicaat geraffineerd extract, verkregen uit gedroogde chrysantenbloemblaadjes van de befaamde Belgische bolchrysant ‘Mum’. Deze bloem is wereldwijd bekend en wordt bij ons vaak op kerkhoven terug gevonden. En dat terwijl ze in het land van de rijzende zon staat voor lang leven.



Voor dit zilveren jubileum toont de Japanse Tuin in de weekenden van 14 oktober en 21 oktober al haar chrysanten die dan bloeien. Meer nog: het wordt een heus chrysantenfestival met verschillende bloemencreaties en duizenden bloemen. Voor deze gedenkwaardige aangelegenheid zal er zelfs een Japanse delegatie uit de zusterstad Itami afzakken naar Hasselt. Tijdens een officieel moment wordt tevens de komt van anderhalf miljoenste bezoeker gevierd.



Om dat alles in goede banen te leiden, is de Japanse Tuin overigens op zoek naar extra vrijwilligers met ervaring of interesse in bloemschikken die tussen 9 oktober en 13 oktober wat tijd kunnen vrijmaken om het Chrysantenfestival mee op te bouwen. Wil je deel uitmaken van een groot feest, dan is nu het moment. Proost!

Voor meer info: www.japansetuin.be of www.yokosofestival.be of www.mumbeer.be/nl

bron: Gediflora. Foto’s: Jempi Welkenhuyzen
Publicatiedatum: