Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rudbeckias telen met LED verlichting van Fluence

Brian Austin groeide op tussen de kassen en heeft diploma's gehaald aan de Colorado State University op het gebied van tuinbouw- en landschapsinrichting. In 2009 sloot hij zich aan bij kwekerij Dutch Heritage Gardens (DHG) en schopte het tot 'Head Grower'.

DHG beschikt over een 9 hectare grote kas in Larkspur, Colorado. Deze kas is voorzien van de nieuwste technologieën, zoals een energiezuinig verwarmingssysteem, gecontroleerde automatische irrigatiesystemen, het water word gerecyled en er worden praktisch geen (chemische) gewasbeschermingsmiddelen ingezet. Daarnaast heeft DHG nu Fluence LED verlichting aan de lijst van milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen toegevoegd. 



Vroeger kocht DHG de jonge planten van een derde partij en kweekten ze de planten af in hun kassen. Dit veranderde in 2012 toen DHG 95% van de planten zelf ging produceren. Ze realiseerden zich echter snel dat het uitgangsmateriaal bijzondere eisen stelde aan o.a. de verlichting, en omdat de kweker toch nog wat HPS systemen had liggen, begon Austin hiermee te experimenteren. 

Hoewel ze met lampen gelijk redelijke resultaten boekten, brachten ze ook problemen met zich mee: hoge onderhoudskosten, het verwisselen van de lampen, extra warmteproductie, hoge energiekosten en bovendien kon die kwaliteit toch wel wat omhoog.



Toen kwam Austin in contact met Fluence Bioengeneering. Deze raadde hem aan het RAY66 belichtingssysteem aan te sluiten op hun irrigatiesysteem van Cherry Creek. De Fluence LED lampen leveren naar eigen zeggen een beter lichtspectrum voor een betere plantontwikkeling. Met een verbruik van slechts 120 watt verbruiken de RAY66 lampen veel minder energie dan de eerdere HPS. 

De eerste proefperiode met Franse geraniums liet een duidelijke verbetering in de groei en gelijkvormigheid van de bloemen zien. Proefperiodes met een nachtonderbreking met de Rudbeckia “Black-eyed Susan” waren zo succesvol dat DHG de planten maar liefst zes weken vroeger dan normaal naar buiten kon verplaatsen. 



Austin: “We zijn nog maar net begonnen, maar de resultaten met Fluence zijn zo goed dat we er nu al erg enthousiast over zijn. De eerste testperiodes lieten dermate goede resultaten zien, dat we nu al bezig zijn met het installeren van de Fluence lampen in andere delen van de kas."

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744
512-212-4544
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science
Publicatiedatum: