Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thermoflor herbouwt 4 ha kas

Zwitserse kwekerij terug in bedrijf na verwoestende brand

Op 7 september 2017 is de ‘Ecofarm’ geopend, een grootschalige moderne kwekerij van de Zwitserse bloemenfamilie Rutishauser. Na een vernietigende brand die het bedrijf in 2013 in de as legde, werd vaste bouwpartner Thermoflor gevraagd voor de wederopbouw. In 2014 startte Thermoflor na een intensief vergunningstraject met de nieuwbouw van bijna 40.000 m2.



De bouw vond in 2 fases plaats, om de kwekerij weer zo snel als mogelijk productie te kunnen laten draaien. De afstemming en samenwerking tussen alle betrokken bedrijven vormde een ingenieus maar geslaagd masterplan. De kwekerij is met duurzame elementen uitgevoerd, zoals LED verlichting, zonnepanelen en verwarming op 2 niveaus. Voor een optimale ruimtebenutting is de kwekerij voorzien van tweelagenteelt.



Vanuit de vestiging van Thermoflor in Heerlen, reden maar liefst 70 grote trailers naar Zwitserland met alle benodigdheden waaronder 1.100.000 kg staal, 375 ton glas en 80.000 kg aluminium.

Begin 2017 werd de laatste bouwfase afgerond en was voor Thermoflor de grootste klus geklaard. De openingsdag vandaag vindt precies 4 jaar na het drama van de brand plaats.


Voor meer informatie:
Thermoflor
Sourethweg 17
6422 PC Heerlen
T: +31 (45) 541 14 58
F: +31 (45) 542 18 92
info@thermoflor.com
www.thermoflor.com
Publicatiedatum: