Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jared Dekker, Dekker Brothers Greenhouse:

"Een game changer in irrgatie van hangplanten"

Irrigatie en hangplanten is altijd al een 'dingetje' geweest voor Jared en Jordan Dekker van Dekker Brothers Greenhouse in Hundsonville, Michigan. Want hoe doe je dat nu efficiënt, snel en duurzaam? Samen met ontwerper Len Logsdon hebben zij een innovatieve oplossing bedacht: een irrigatiesysteem op basis van plantgewicht.



Control Dekk OASIS
Eigenlijk ging het watergeven voorheen domweg op gevoel en tot voor kort bestond er geen manier dit efficiënter en slimmer te doen. Maar met een nieuw systeem, dat zij Control Dekk OASIS genoemd hebben, kan het wel. Het uitgangspunt hierbij is het gewicht van de pot. De planten komen via transportkabels langs een kraan. Aldaar wordt het gewicht van de pot gemeten en deze waarde wordt afgezet tegen een door de kweker zelf ingestelde, gewenste waarde. Het ontbrekend gewicht is de benodigde hoeveelheid water en de 'slimme' kraan geeft precies die hoeveelheid af. Het systeem kan in iedere kas, oud of nieuw, worden geïnstalleerd.

De waarden kunnen eenvoudig worden aangepast en er kan snel geschakeld worden tussen verschillende transportkabels. Ook kunnen verschillende waarden voor de verschillende lijnen worden ingesteld. In onderstaande video een illustratie van de werking ervan:



Besparing

Volgens Jared is deze innovatie een echte 'game changer'. Naast een grote stap in efficiëntie wordt naar eigen zeggen ook tot 50 procent water uitgespaard en wordt ook onnodige verspilling van gewasbeschermingsmiddelen tegen gegaan.

Naar eigen zeggen hebben verschillende collega-kwekers uit de VS en Canada zich al met interesse gemeld.

Voor meer informatie:
Control Dekk
Jared Dekker
Email: jared@controldekk.com
www.controldekk.com

Publicatiedatum: