Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroCheck waarschuwt voor 'jaarlijkse 1 november carrousel'

Sinds de afgelopen week ziet AgorCheck een forse toename van debiteuraanvragen voor bedrijven uit Italië. Dat heeft volgens hen de volgende oorzaak: bij verkopers de aankomende 1 november grote orders plaatsen en vervolgens met de noorderzon verdwijnen.

"De procedure is bekend, maar we helpen het graag in herinnering brengen. Men begint met kleine orders, die zeer correct betaald worden. Er wordt een goede relatie opgebouwd en de orders worden zo naar midden oktober toe steeds groter. In de laatste week van oktober worden er 1 of 2 hele grote orders geplaatst. Betaling is zogenaamd onderweg of er wordt gevraagd om een week extra krediet omdat hun klanten direct na de 1 november zullen betalen."

En dan is het dus te laat. Elk jaar hoort AgroCheck van zeker 5 – 8 handelaren die met een schadepost van gemiddeld € 50.000 blijven zitten. De zogenaamde kopers maken veelal deel uit van eenzelfde groep afkomstig uit Noord-Italië, met name de regio Turijn. "U denkt dan met gerenommeerde bedrijven van doen te hebben, maar zij gebruiken vaak bestaande, niet actieve bedrijven om onder die naam zaken te doen."

Bij twijfel allicht een idee een debiteurenrapport op te vragen:
Agro-Check
Mark Weitjens
T: 06-55853923
E: mark@agro-check.nl
www.agro-check.nl
Publicatiedatum: