Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse investeerders willen luchthaven in Nakuru

Investeerders dringen opnieuw aan op de bouw van een luchthaven in Nakuru. Volgens hen zal het de export van bloemen en toerisme in de regio stimuleren.

Momenteel zijn bloemenbedrijven voor de export afhankelijk van koeltransport via vrachtwagens en veerboten naar Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) in Nairobi, op meer dan 100 kilometer afstand. Het idee voor een luchthaven in Nakuru ontstond in 2011. Er werd voor het project toen al geïnvesteerd in een stuk land van ruim 240 hectare en de overheid wees een bedrag van Sh250 miljoen ($2,4 miljoen) toe ter voorbereidend werk in het boekjaar 2011/2012. Plannen voor de bouw werd op het laatste moment door de Kenia Civil Aviation Authority (KCAA) opgeschort omdat milieuorganisatie NEMA het project niet goedkeurde omdat het terrein langs de migratieroute van flamingo’s ligt.

Lees meer op Daily Nation (Eric Matara)
Publicatiedatum: