Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Stolze, ClockOnline:

"Feitelijk slaan we enkele schakels over"

Traditioneel veilen is verleden tijd als het aan Marco Stolze, eigenaar van online bloemen- en plantenveiling ClockOnline, ligt. Met het onafhankelijke digitale platform wordt er naar eigen zeggen veel tijd en geld gewonnen door het uitleveren van verse handel direct van de kweker.
 
De voordelen van aftuin veilen zijn volgens Marco enorm: “Normaal gesproken wordt de verse handel eerst naar de veiling gereden, een dag later wordt het dan geveild. In het weekend wordt de handel die maandag op de veiling staat, vrijdag al geraapt. In feite is het dan al vier dagen oud. Voordat het dan op transport gaat naar het buitenland is het nog ouder. Bij ClockOnline is het zo dat handel die je maandag veilt, je ook maandag vers raapt.”
 
Buiten het feit dat het aftuin veilen via ClockOnline dus verser is, wordt ook logistiek gezien winst behaald. "Als je normaliter in Naaldwijk gaat inkopen live op de veiling, wordt de handel drie keer verpakt: van de kweker naar de veiling, van de veiling naar de koper en van de koper naar de klant. Feitelijk slaan we daarom enkele schakels over,” aldus Marco.

Een andere mogelijkheid met het veilen via ClockOnline is het verzenden van handel van de kweker naar een van de veilinglocaties in Nederland of Veiling Rhein-Maas in Duitsland. Vanuit daar wordt door getransporteerd naar de (eind)klanten. Ook hier geldt dat wat maandag wordt verkocht ook maandag of uiterlijk dinsdagochtend wordt uitgeleverd.
 

Voor meer informatie:
ClockOnline
Marco Stolze
M: +31 630 728 817
E: info@clockonline.nl
www.clockonline.nl
Publicatiedatum: