Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook in Rusland

De scholen zijn weer begonnen

Tholen - Vandaag beginnen de scholen weer in Rusland en terwijl dat in Nederland misschien gelijk staat aan boeken kaften, agenda's kopen en introductieweken, betekent het in Rusland maar één ding: bloemen! 


Traditiegetrouw nemen kindjes in Rusland op de eerste schooldag een bos bloemen mee voor hun juf of meester en dat betekent een mooie opsteker voor de handel. "Chrysanten en lisianthus zijn de populairste bloemen voor deze dag", aldus John van Elsgeest van Flower Circus vanuit Krasnodar. Hij bezocht gisteren daar de bloemenmarkt waar veel ouders een bos bloemen gingen kopen voor deze grote dag van hun kind. Hij schoot onderstaande kiekjes van de bloemenmarkt in Krasnodar.



Op de bloemenmarkt zag Elstgeest veel lokaal geteelde chrysanten, lisianthus, asters en gladiolen. "Krasnodar is een gebied waar veel bloemen worden geteeld. Daardoor komt het merendeel, ik denk wel 70 procent, wat hier op de bloemenmarkt wordt aangeboden van de lokale teelt en de rest wordt geïmporteerd. Deze cijfers zijn echter niet representatief voor heel Rusland. In Moskou bijvoorbeeld zijn deze cijfers eerder omgekeerd. Hier worden waarschijnlijk 80 of 90 procent van de bloemen geïmporteerd."


Vrouwendag, gevierd op 8 maart, en deze eerste schooldag zijn een van de belangrijkste dagen voor de bloemenhandel in Rusland en dat is niet alleen te merken op de bloemenmarkt. "Normaal gesproken zie je doordeweeks nauwelijks bloemen in het schap van de supermarkten, nu zie je ze bij bijna alle wat grotere ketens."


Elstgeest merkt dat er dit jaar door het hele land weer meer bloemen worden verkocht. "Over heel Rusland hoor je geluiden dat er schwung in de handel zit. De positieve lijn die het begin van het jaar is ingezet wordt doorgetrokken." Volgens Elstgeest heeft men geen goede verklaring voor deze groei. "We zien dat mensen er weer zin in hebben en op zoek zijn naar nieuwe ideeën."

Hier nog wat meer foto's van de bloemenmarkt in Krasnodar:







Hieronder een aantal foto's van de eerste schooldag (bron: vk.com)









FlowersExpo Rusland
Deze maand zal er een grote bloemenbeurs plaatsvinden in Moskou. De beurs, die FlowersExpo heet zal worden gehouden van 12 tot en met 14 September in de Crocus Expo. Ook Flower Circus zal hier aanwezig zijn met een stand. Benieuwd naar wat Flower Circus allemaal doet? Het is uitgelegd in dit korte en vrolijke filmpje:


Voor meer informatie:
Flower Circus
John Elsgeest
T: +31 651 26 36 56
E: info@flowercircus.nl
www.flowercircus.nl
Publicatiedatum: