Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10.000e licentieovereenkomst voor Plantipp

Op Plantarium jl. knalden de champagnekurken. De 10.000e licentieovereenkomst werd onder het genot van een glaasje champagne getekend door zowel de kweker Frank Stolwijk van Stolwijk Plants uit Reeuwijk als de veredelaars Candy en Lloyd Traven van Peace Tree Farm LLC uit Kintnersville, Verenigde Staten.


 
Een uniek moment, want het komt niet vaak voor dat partijen van verschillende continenten op dezelfde locatie bij elkaar zijn. Het contract betreft de Lavandula intermedia Phenomenal (‘Niko’PBR) die tijdens Plantarium in het zonnetje is gezet. Bezoekers van de stand konden de chocolade met Phenomenal proeven, die speciaal voor Plantarium is gemaakt. Ook werden vele bezoekers blij gemaakt met een bosje gedroogde Phenomenal-bloemen die nog heel lang heerlijk geuren.


 
Plantipp is er trots op dat er inmiddels al zoveel rassen van haar veredelaars hun weg gevonden hebben naar de kwekers en voorziet voor Phenomenal ook veel belangstelling. Met name vanwege de goede winterhardheid van deze intermedia. Daarbij heeft Phenomenal stevige takken, een stevig wortelgestel en een uniforme groei en bloei. Verder heeft de plant zeer grote, paarsblauwe bloemen en snoeien na de eerste bloei zorgt voor nabloei.



Voor meer informatie:
Plantipp
www.plantipp.eu
Publicatiedatum: