Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Planten waar herten niet van houden'

Deer-Leerious concept populair in Amerikaanse tuincentra

"Het gaat om het verkopen van een oplossing voor een probleem, niet per sé om het verkopen van een plant", zegt Ed Kiley, General Manager van The Perennial Farm over het Deer-Leerious concept. De kweker uit Maryland introduceerde zijn idee voor het eerst in 2015 tijdens de MANTS (Masterpiece of Trade Shows) en de interesse in het product blijft sinds die tijd gestaag toenemen. In het eerste jaar hebben al 100 tuincentra van Maine en North Carolina tot Ohio het concept omarmd en dit jaar is dit aantal gestegen tot 150 tuincentra. Kiley verwacht dat dit er volgend jaar zelfs tussen de 200 en 250 zullen zijn. 


Mark Haver tijdens het Cultivate'17.

Planten waar herten niet van houden
Het concept is een idee van de mensen van The Perennial Farm. Het introduceert planten en informatielabels die bruikbaar zijn voor consumenten die last hebben van herten in hun tuin. "Herten vormen in veel gebieden in de VS een groot probleem en de plantvariëteiten in tuincentra die niet door herten wordt gegeten, zorgen vaak voor verwarring of zijn onjuist. Daarom besloten we hier een gemakkelijkere en beter werkende oplossing voor te vinden," aldus Ed Kiley. 



Ze hebben gedurende zes maanden met tientallen tuinarchitecten gesproken, hun eigen ervaringen op papier gezet en een groep planten en hun eigenschappen uitgekozen die de kern van het Deer-Leerious Plants Programma zijn geworden. Ieder jaar wordt de lijst met planten herzien en worden er planten van de lijst afgehaald en bijgevoegd. "We zijn nu op zoek naar de ervaringen van onze consumenten: wat zijn hun ervaringen met onze planten, hoe kunnen we het concept nog verbeteren, welke planten moeten ook op de lijst komen, enzovoort. 

Het programma bestaat op dit moment uit ongeveer 350 variëteiten die herten absoluut niet lekker vinden. Deze variëteiten zijn ten eerste opgedeeld in Zon en Schaduwplanten door middel van gele of groene achtergronden op het label. Deze zijn daarnaast opgedeeld in nog drie categorieën, van "highest deer resistance, "high deer resistance" tot "medium deer resistance". Daarnaast heeft iedere pot een fel groene kleur en een gekleurd Deer-Leerious plantenlabel aan de zijkant van de pot met een foto van de plant en instructies hoe de plant verzorgd moet worden. 



Klik hier voor de video waarin Allen Armitage het Deer-Leerious concept introduceert.

Het concept omarmen
Al vele tuincentra hebben het concept omarmd en de reacties zijn erg positief. Kiley geeft echter aan dat de tuincentra die het het best doen degene zijn die echt passie voor het concept hebben. "Ze zetten de producten op een centrale plek in de winkel en trainen hun medewerkers om de klant te helpen bij het adviseren van een product."



Het productiegebied uitbreiden
Alle planten van het Deer-Leerious concept worden geteeld door The Perennial Farm en gedeeltelijk door het succes van het concept gaan ze nu hun bedrijf uitbreiden. "Hoewel we drie keer per jaar planten kunnen telen op ons bedrijf hebben we meer ruimte nodig." Ze zijn nu bezig om 8 hectare aan het teeltbedrijf van 60 hectare toe te voegen. We breiden het bedrijf steeds verder uit als dat nodig is. Nu we verwachten dat volgend jaar nog 59 tuincentra de planten van Deer-Leerious zullen gaan verkopen, moeten we weer planten gaan telen." 

Nieuw concept is voor bestuivers
The Perennial Plant Farm is ook bezig met een nieuw idee: een concept dat bestaat uit bestuivingsvriendelijke variëteiten. Ze zijn al gestart met de lancering van het nieuwe concept en meer informatie hierover zal worden gegeven tijds de MANTS in januari 2018. 

Voor meer informatie:
The Perennial Farm
Ed Kiley
Email: Ed@perennialfarm.com
www.perennialfarm.com
www.DeerLeeriousPlants.com

Publicatiedatum: