Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR presenteert 's werelds eerste mobiele faciliteit voor bewaringstechnologie

De WUR heeft een nieuwe onderzoeksfaciliteit: COOL - Research on the Move. Het is de enige mobiele faciliteit voor bewaringstechnologie ter wereld. In de mobiele onderzoeksfaciliteit kan overal ter wereld onderzoek worden gedaan.

Vanbuiten lijkt het een gewone zeecontainer. Maar als de deuren openzwaaien, wordt een ultramoderne onderzoeksruimte zichtbaar die is uitgerust met diverse klimaatkamers en moderne meet- en regelapparatuur. In deze mobiele onderzoeksfaciliteit, ontwikkeld door Wageningen Food & Biobased Research en Fotein BV, kan overal ter wereld onderzoek worden gedaan naar de kwaliteit en bewaring van versproducten.



‘De productie van groenten en fruit is de afgelopen decennia sterk toegenomen in opkomende landen als China, India, Kenia, Mexico en Vietnam’, vertelt Peter Ravensbergen, business developer bij Food & Biobased Research. ‘Daarmee stijgt ook de behoefte aan kennis en technologie die nodig is om de kwaliteit en houdbaarheid van versproducten te waarborgen.’ Bedrijven en overheden kunnen met behulp van dit onderzoek voedselverliezen verminderen en exportkansen beter benutten.

De COOL-container staat op de campus naast onderzoeksfaciliteit Phenomea. In de onderzoeksruimte bevinden zich tien klimaatkamers, waar verschillende klimaatcondities zoals temperatuur en zuurstofgehalte afzonderlijk kunnen worden ingesteld. In elke container kan 80 kilo aan versproducten worden opgeslagen. ‘Bij avocado’s doen we bijvoorbeeld onderzoek met transportsimulaties’, zegt Ravensbergen. ‘Deze vruchten zijn namelijk gevoelig voor koude-schade, dan worden ze zwart van binnen.’

Klik hier voor meer informatie & foto's.
Publicatiedatum: