Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortilux levert hybride groeilichtinstallatie voor nieuwbouw Ter Laak

Hortilux Schréder en Ter Laak Orchids hebben de afgelopen maand een overeenkomst gesloten voor een hybride groeilichtinstallatie in de nieuwe 5 hectare tellende DaglichtKas. Afgelopen februari is er al een start gemaakt met de nieuwe DaglichtKas en verwacht wordt dat deze rond de zomer van 2018 operationeel is. Voor optimale belichting van de phalaenopsis levert Hortilux een combinatie van HPS (HSE NXT2 1000W) en LED (Hortiled Top) groeilicht.



Ter Laak Orchids, één van ‘s werelds grootste phalaenopsis-kwekerijen, maakt sinds 2014 gebruik van een duurzame DaglichtKas. Dit beviel zo goed dat er besloten is om de nieuwbouw van 50.000m² weer duurzaam te maken. In de duurzame DaglichtKas wordt maximaal energie bespaard en bovenal een zeer goed teeltklimaat gecreëerd voor kwaliteitsplanten.



Om de nieuwe kas zo duurzaam mogelijk te maken, adviseerde Hortilux een installatie met de HSE NXT 2 1000W en Hortiled Top. De Top is naar eigen zeggen het meest efficiënte LED-armatuur in de markt. Dankzij deze hoge efficiency wordt meer energie bespaard en een significant lager aandeel warmte gerealiseerd, waardoor de kastemperatuur gunstig wordt beïnvloed. De installatie met HPS en LED zorgt voor een maximale lichtoutput en draagt in grote mate bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.



Naast het hybride groeilichtsysteem installeert Ter Laak ook Hortisense in de nieuwe DaglichtKas. Het digitale platform monitort de hybride groeilichtinstallatie en verhoogt het rendement per m². Met de speciale HortiSense-module ’Teelt’ kan Ter Laak meer inzicht krijgen in de lichtsom en wordt de efficiëntie weergegeven van de groeilicht installatie. Op basis van deze gegevens kan het bedrijf besluiten een bepaalde lichtsectie in of uit te schakelen. Zo wordt er niet onnodig energie verbruikt en blijft het rendement optimaal.


Voor meer informatie:
Hortilux Schréder B.V.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31(0)174 286628
www.hortilux.com


Ter Laak Orchids
Middenzwet 23
2291 HM Wateringen
T +31 174 870 110
F +31 174 870 111
info@orchidee.nl
www.orchidee.nl
Publicatiedatum: