Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanmelden zomerbloemen voor NZBT geopend

Van donderdag 7 september tot en met zondagmiddag 10 september a.s. vindt de 32e Nationale Zomerbloemententoonstelling plaats: landelijk gezien de belangrijkste presentatie van zomerbloemen. Zoals in voorgaande jaren is de keuring van zomerbloemen, de NZBT-keuring, de basis van de tentoonstelling. Het thema van deze editie is ‘ErfGoed’ en Gladiolus. De gladiool speelt dit jaar als themabloem de hoofdrol.



Belangrijke criteria voor de NZBT-keuring zijn de gelijke lengte van de stelen, de gelijkheid van de bloemen en de juiste rijpheid. Zo moet tijdens de keuring bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, terwijl bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei moet staan. Naast de ‘Mijn Bloemist Award’ van de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) en de VGB Award (Vereniging van Groothandelaren in Bloemisterijproducten) voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling behoort ook de Meesterteler Award voor het kwalitatief beste product weer tot de te winnen prijzen.



Wilt u als teler van zomerbloemen ook meedoen aan de NZBT-keuring? Meldt u zich dan vóór 30 augustus a.s. aan bij Gerrit en Wil Spruijt (per mail of 0174-623820 / 06-57309376).

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Zomerbloemententoonstelling.
Publicatiedatum: